Vezi comunicatul TP-Link.

Daca te-ai mutat pe timp de vara in casa de vacanta, locuiesti intr-un apartament tip vagon sau ai pereti grosi de beton si routerul wireless nu poate acoperi cu semnal intreaga locuinta, TP-LINK te ajuta cu 5 solutii pentru a creste raza de actiune a semnalului Wi-Fi.

1. Fa upgrade conexiunii si routerului folosit!

Standardul wireless 802.11ac este cel mai nou si mai rapid standard pentru retele Wi-Fi, asigurand viteze de transfer al datelor de trei ori mai mari decat standardul n. Pentru a putea folosi routerul la adevarata capacitate insa, mai este nevoie de o conexiune la Internet de mare viteza (Gigabit), dar si de dispozitive cu placa wireless in noul standard. Pentru upgrade-ul de router, ia in calcul Archer C9, un dispozitiv AC1900, care asigura viteze de transfer de pana la 600Mbps in banda de frecventa de 2,4GHz si 1300 Mbps in banda de 5GHz. Routerul este disponibil in magazine la preturi incepand de la 640 de lei. Daca ai nevoie de o placa wireless pentru sistemul tau, alege una compatibila cu routerul astfel incat sa nu limiteze performanta acestuia.

2. Foloseste un Wi-Fi booster (repetor de semnal)!

Dispozitivele de acest gen comercializate sub numele de ”range extendere” sunt usor de instalat si ajuta la propagarea semnalului wireless primit. Se conecteaza la priza si, pentru rezultate optime, se pozitioneaza in cel mai indepartat punct posibil fata de router, dar astfel incat semnalul obtinut sa fie unul bun, acesta avand rolul de a retransmite semnalul primit. Astfel, cu cat semnalul primit este mai bun, cu atat acoperirea creste. Pentru o utilizare la capacitate optima a capabilitatilor range extender-ului, acesta trebuie sa aiba aceeasi rata de transfer ca si routerul. Prin urmare, daca routerul este AC 1200, pentru a nu pierde semnal, trebuie ca si repetorul de semnal sa fie din aceesi gama. O solutie potrivita este range extender-ul AC750 RE200, disponibil in magazine incepand cu 215 lei. Exista si varianta cu priza incorporata la modelul N300 TL-WA860RE, insa, dupa cum ii spune si numele, acest model functioneaza in standardul N, iar viteza de transfer este de maximum 300Mbps. Pretul dispozitivului este de aproximativ 140 de lei.

3. Achizitioneaza un adaptor powerline cu modul wireless!

Adaptoarele powerline cu modul Wi-Fi ajuta la extinderea retelei de Internet folosind reteaua de electricitate, in acele zone ale casei unde routerul nu are acoperire. Avantajul folosirii acestei tehnologii este acela ca reteaua se poate extinde nelimitat, oriunde exista disponibila o priza, cu fiecare nou adaptor adaugat, fara a impanzi locuinta de cabluri. Avand modului Wi-Fi incorporat, practic, fiecare adaptor creeaza un hotspot Wi-Fi pentru conectarea tuturor dispozitivelor la reteaua wireless. Unele modele integreaza si priza, astfel incat utilizatorul sa aiba in continuare acces si la electricitate. Pentru a crea o retea, sunt necesare cel putin doua astfel de dispozitive. Un kit de baza cu doua adaptoare, ambele cu priza incorporata cu un raport calitate-pret optim este TL-PA4010KIT, disponibil in magazine pentru aproximativ 260 de lei.

4. Inlocuieste antenele routerului!

O solutie la indemana pentru cresterea ariei de acoperire si a calitatii semnalului Wi-Fi este inlocuirea antenelor routerului cu o antena omnidirectionala, cu un castig de semnal mai mare. Fiind omnidirectionala, ea capteaza si transmite semnal in toate directiile, asigurand o acoperire circulara. Instalarea este foarte usoara, tot ce trebuie sa faca utilizatorul fiind sa deconecteze antena din fabrica si sa o conecteze pe cea cu un castig mai mare. insa, ca si in cazul repetorului, semnalul transmis depinde de capabilitatile routerului.

5. Securizeaza reteaua si elimina intereferentele!

Daca din punct de vedere tehnologic reteaua ta e actualizata, nu neglija micile detalii cum ar fi securizarea retelei. in acest fel eviti furtul de banda care iti poate incetini aplicatiile. Totodata, asigura-te ca telefonul, cuptorul cu microunde, monitorul bebelusului si chiar acvariul nu interefreaza cu routerul. Nu in ultimul rand, nu il piti dupa mobila, aceasta i-ar putea reduce performanta.

TP-LINK Romania pune la dispozitia clientilor sai o linie de suport tehnic (numarul de telefon: +4 031 1011290, tarif normal), care alaturi de Live Chat-ul de pe pagina www.tp-link.ro, poate fi utilizat de luni pana vineri intre orele 10:00 si 19:30. in afara orelor de program, utilizatorii pot folosi formularul de suport dedicat, http://www.tp-link.ro/support/contact sau pot trimite un email la adresa [email protected].

Share articol: