Google Earth Pro costa in trecut 400 de dolari pe an, insa programul este acum disponibil pe site-ul oficial in mod gratuit. Google a anuntat acest lucru in trecut, insa procesul de obtinere al programului nu mai este actual.

Din fericire, desi instructiunile oficiale nu mai sunt de actualitate, procesul ramane unul rapid si direct. Google Earth Pro vine cu multe functii in plus fata de versiunea normala. Companiile media folosesc clipuri pentru a oferi mai multe explicatii si multe altele.

Pentru a-l instala, trebuie sa intri pe pagina oficiala Google Earth, mergi la optiunea Explore de sub Google Earth Pro si apesi apoi butonul Download Google Earth Pro. In Windows, trebuie doar sa deschizi fisierul .EXE si sa instalezi ultima versiune. Pe Mac, deschizi fisierul DMG si apoi rulezi installerul PKG. Poti customiza locatia in care sa se instaleze aplicatia, dar varianta default este buna daca nu esti sigur ce setari vrei sa folosesti.

Prima data cand deschizi Google Earth Pro dupa instalare, iti va fi cerut un email si codul pentru licenta. Pentru a folosi programul, pur si simplu treci adresa de mail cu codul "GETFREE". Pentru ca lucrurile sa ramana simple, bifeaza casuta cu Enable automatic login pentru a nu trebui sa mai treci prin acest pas de fiecare data cand deschizi programul. Poti folosi si contul de Google si vei avea acces la orice continut creat in trecut cu Google Earth, precum si la istoric. Nu este afectata licenta astfel ca este recomandat sa faci asta.

Iata cateva lucruri extra cu care vine Google Earth Pro