Tactus Technology a adus o tableta pe care butoanele fizice apar si dispar, in functie de preferintele utilizatorului

Compania Tactus Technology, cu sediul in California, a prezentat la Targul de Tehnologie CES 2013 o tableta cu ecran touch, pe care butoane fizice apareau sau dispareau la cererea utilizatorilor.

Directorul Tactus, Craig Ciesla, a declarat pentru VentureBeat ca gadgetul va fi in productie la sfarsitul acestui an. Tableta respectiva are Android, dar nu e legata de un anume sistem de operare. 

Principiul de functionare nu e deloc complicat. Dispozitivul are o cantitate mica de lichid intr-un rezervor.

In momentul in care sistemul de operare da semnalul de generare a butoanelor, cantitati mici din respectivul lichid sunt directionate spre zonele respective ale ecranului, formand fie butoane fizice pentru o tastatura QWERTY, fie blocul de taste numerice, fie un buton pe care sa scrie "Cancel", de exemplu.

Contestatarii acestei tenologii aduc drept argumente doua probleme. Prima dintre ele este ca, la o folosire intensa sau la soc, rezervorul se lichid se poate sparge, fapt care poate compromite si alte componente ale tabletei. De asemenea, ei mai spun ca deja lumea s-a obisnuit cu ecranele touch si ca o astfel de tehnologie ar reprezenta un pas inapoi, nu unul inainte.

Cu toate acestea, tehnologia i-a convins pe cei care au touchscreen, dar duc lipsa unor butoane fizice.

Share articol: