Cel care a creat World Wide Web-ul spun ca datele personale tinute online pot fi folosite pentru trecerea la o noua era a serviciilor personalizate.

Cel care a inventat Internetul in urma cu 3 decenii, profesorul britanic Tim Berners-Lee, spune ca desi asistam la o explozie puternica de informatii de cativa ani, oamenii nu si-au dat seama de valoarea informatiilor personale pentru diferite companii din mediul online.

"Computerul meu stie foarte bine starea mea de sanatate, ce mananc, locul in care ma aflu. Din buzunarul in care se afla, telefonul meu intelege cate exercitii fac sau cate scari urc", spune Berners-Lee, care crede ca aceste informatii sunt benefice doar daca oamenii pot avea control asupra lor.

In viitor, toate serviciile vor fi personalizate. Atunci cand vom da o cautare pe Google, spre exemplu, compania va stii dinainte ce ne dorim. Toate informatiile despre noi pot fi folosite de publicitari, care isi vor targeta mai bine produsele.

"Una dintre problemele retelelor sociale e ca ele au date, iar eu nu… Exista programe pe care le pot rula pe computerul personal si care imi ingaduiesc sa folosesc informatiile din fiecare retea, toate datele din calendarul meu ori harta cu locurile in care alerg, (…) iar asta reprezinta un sprijin enorm pentru mine", scrie ro.stiri.yahoo.com

Tot mai multe companii au inceput, mai nou, sa le ofere utilizatorilor acces la datele personale, ca efect la presiunea publicului.

"Oriunde ti-ai plasa datele, ar trebui sa te asiguri ca le poti recupera, intr-o forma standard. In locul vostru as face asta regulat, la fel de des ca backup-urile pentru computer", mai spune profesorul.

Sursa: ro.stiri.yahoo.com / theguardian

Share articol: