Canon anunta astazi mult-asteptatul EOS 5D Mark IV, cel mai nou membru al legendarei familii EOS 5D, creat pentru fotografii aflati in cautarea fotografiei perfecte. Renumita pentru faptul ca permite oamenilor sa scoata la lumina povestile care se cer spuse, gama EOS 5D a surprins multe dintre cele mai semnificative momente din istorie. Ca succesor al EOS 5D Mark III, aparatul a fost conceput tinand cont de reactiile primite direct de la comunitatea fotografica, pentru a putea produce cel mai versatil model EOS de pana acum. Cu un senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare, fotografiere la viteza mare de 7 cadre pe secunda (cps), inregistrare 4K interna si Wi-Fi si GPS incorporate, aparatul imbina viteza si rezolutia cu functii excelente de fotografiere si filmare in conditii de luminozitate scazuta.

EOS 5D Mark IV este si primul aparat EOS care dispune de inovativul format de fisier Dual Pixel RAW, format care permite fotografilor sa proceseze imaginile in post-productie modificand sau corectand punctul pentru claritate, sa modifice bokeh-ul pentru fundal sau sa reduca efectul de imagini fantoma.

Pentru a se potrivi perfect cu aparatul, Canon prezinta astazi si doua obiective de inalta performanta din gama L; EF 24-105mm f/4L IS II USM si EF 16-35mm f/2,8L III USM.

Detaliul care face diferenta

EOS 5D Mark IV foloseste noul senzor de imagine full frame CMOS creat de Canon cu 30,4 megapixeli, care ofera imagini pline de detalii, chiar si in cele mai luminoase zone dar si in cele mai intunecate umbre. Cu un interval ISO de la 100 pana la 32000, care poate fi extins de la 50 pana la 102400, imaginile pot fi inregistrate intr-o gama foarte extinsa de medii. Algortimul de procesare a zgomotului imbunatatit ofera noi perspective in conditii de luminozitate scazuta, ideal pentru fotojurnalisti care au nevoie sa surprinda povesti extraordinare indiferent de conditiile de luminozitate.

Este usor sa urmaresti fete sau subiecti care se deplaseaza rapid cu sistemul AF cu 61 de puncte cu densitate mare al EOS 5D Mark IV. Cele 61 de puncte AF / 41 de puncte AF in cruce acopera o zona extinsa din senzor si ofera posibilitatea de a focaliza chiar si la lumina lunii la EV -3 in modul de fotografiere prin vizor sau EV -4 in modul de fotografiere Vizualizare Live. EOS 5D Mark IV va permite sa folositi extendere cu toate obiectivele telefoto pentru AF la f/8 cu toate cele 61 de puncte, inclusiv 21 de puncte in cruce (la f/8) pentru o precizie si mai mare. Ecranul LCD tactil de inalta rezolutie cu dimensiunea de 3,2-toli care poate fi folosit in toate meniurile este combinat cu un buton nou AF ‘Selectare zona’ care va ofera o metoda rapida de selectare a punctului AF. in plus, aparatul are inclus un senzor de masurare avansat 150K RGB+IR cu un procesor DIGIC 6 dedicat pentru expuneri exacte si detectare si urmarire precisa a subiectului.

Aveti nevoie de viteza

Concepute pentru a raspunde instant astfel incat sa nu ratati nicio imagine, tehnologiile de transmitere rapida a EOS 5D Mark IV si procesorul DIGIC 6+ va permit sa fotografiati la 7 cps la rezolutie completa, cu urmarire AF / AE completa. Putand inregistra 21 de imagini RAW sau imagini JPEG nelimitate intr-o singura rafala, veti fi mereu pregatit pentru urmatoarea imagine. Pentru atunci cand este nevoie de discretie – ca atunci cand surprindeti ultimele noutati sau animale in habitatul natural - aparatul este dotat cu modurile de declansare ‘silentios la viteza mare’, ‘silentios la viteza mica’ si ‘un singur cadru silentios’, putand fotografia cu zgomot minim.

Treceti la filmarea 4K

Cu EOS 5D Mark IV, filmarea 4K este accesibila tuturor celor care doresc sa foloseasca puterea unui film pentru a oferi o imagine completa despre un eveniment. Un aparat cu adevarat versatil, acesta este dotat cu filmare DCI 4K (4096 x 2160) la 30/25/24 cps si ofera posibilitatea de a extrage imagini JPEG de 8,8MP din filmele 4K, fiind un insotitor de nadejde pentru cei care doresc sa treaca usor de la video la fotografii. Este mai important ca oricand sa oferiti filme de calitate deoarece serviciile de streaming solicita ca din ce in ce mai mult continut sa fie inregistrat cu cele mai noi tehnologii disponibile. EOS 5D Mark IV ofera acest avantaj sub forma unui DSLR video cu filmare 4K interna, 120p HD, Dual Pixel CMOS AF, filmare cu redare accelerata si un nou mod HDR pentru filmare.

Operabilitate si conectivitate imbunatatite

Echipat cu o gama de functii noi si rafinate solicitate de comunitatea Canon a fotografilor profesionisti, EOS 5D Mark IV ofera cea mai buna flexibilitate de pe piata la conectivitate. Wi-Fi incorporat permite operarea de la distanta si transfer securizat de fisiere (FTPS/FTP) prin intermediul dispozitivelor inteligente folosind aplicatia Canon Camera Connect si NFC ofera conexiune instant intre dispozitivele compatibile. GPS-ul include coordonatele geografice in informatiile EXIF pentru fiecare imagine iar actualizarea automata a orei va ajuta sa gestionati imaginile si puteti include automat pentru prima data metadatele IPTC, precum detaliile unei imagini.
Rezistenta mai buna la apa si praf fac acest aparat ideal pentru fotografii care calatoresc sau fotojurnalistii care lucreaza in zone solicitante.

Apar alte perspective in imagini de calitate inegalabila

Canon este renumit pentru ca are cea mai mare gama de obiective din lume iar astazi adauga EF 24-105mm f/4L IS II USM si EF 16-35mm f/2,8L III USM acestei game incredibile. Un obiectiv pentru fiecare zi cu adevarat flexibil si durabil, EF 24-105mm f/4L IS II USM este un instrument perfect pentru orice fotograf care doreste sa obtinta o claritate inalta dintr-un capat in celalalt pe tot intervalul de zoom. Distanta focala de 24-105mm si diafragma f/4 sunt ideale pentru o multitudine de scene, subiecti si conditii de iluminare, in timp ce stabilizatorul de imagine imbunatatit echivalent 4-stop si un design video EDM asigura modificarea silentioasa a diafragmei in timpul filmarii. Pentru imagini de o calitate exceptionala care vor impresiona, Canon prezinta cu mandrie oviectivul EF 16-35mm f/2,8L III USM. Lucrand in armonie perfecta cu senzori de mare rezolutie precum cel de pe EOS 5D Mark IV, obiectivul de inalta performanta ofera o calitate exceptionala a imaginii pentru profesionisti si pentru pasionati. Distanta focala versatila (16-35mm) se va potrivi foarte bine fotografilor de evenimente si fotojurnalistilor care au nevoie sa lucreze de aproape, in timp ce diafragma rapida, constanta, cu deschidere maxima de f/2,8 transforma acest obiectiv intr-unul potrivit pentru cei care fotografiaza in conditii de luminozitate scazuta.

Extinderea functionalitatii pentru EOS 1DX Mark II

Bazata pe reactiile primite de la clienti, Canon anunta astazi o noua actualizare de firmware pentru EOS-1D X Mark II. Pe langa adaugarea de compatibilitate IPTC si ton de culoare pentru LCD asa cum este disponibil pe EOS 5D Mark IV, actualizarea imbunatateste si functiile de retea si GPS. Firmware-ul va fi disponibil din luna septembrie.

Caracteristici principale EOS 5D Mark IV:
• Senzor CMOS de 30,4 megapixeli cu o latitudine de expunere mare
• Construit pentru a functiona cu inovatoarele Dual Pixel CMOS AF si Dual Pixel RAW
• Trecere la filmare 4K cu DCI 4K pana la 30p
• Ramaneti conectat cu Wi-Fi integrat, NFC si GPS
Caracteristici principale EF 24-105mm f/4L IS II USM:
• Interval de zoom 24-105mm versatil
• Diafragma maxima constanta f/4
• Constructie rezistenta la intemperii caracteristica obiectivelor din seria L
• Stabilizator de imagine echivalent 4-stop
• Construcție optica avansata
Caracteristici principale EF 16-35mm f/2,8L III USM:
• O colectie versatila de distante focale grandangulare
• Calitate premium a imaginii
• Deschidere rapida a diafragmei f/2,8 constanta pe tot intervalul de zoom
• Constructie durabila caracteristica obiectivelor din seria L
• Focalizare automata avansata