F64 pregateste pentru luna martie o expozitie foto speciala, in ton cu venirea primaverii.

Sub numele „Acqua Terra Uomo“, fotograful Costin Irimia a reunit cadre surprinse de-a lungul si de-a latul Europei, in care sunt ilustrate locuri, peisaje captivante si mestesuguri de care multi au si uitat deja. F64 gazduieste aceasta expozitie incepand cu 1 martie, in sala expozitionala din Bulevardul Unirii nr. 45, pana pe 1 aprilie, iar piesa centrala a evenimentului este un print cu dimensiunile de un metru pe un metru, reprezentand Cetatea Enisala.

Expozitia „Acqua Terra Uomo“ a fost prezentata la Muzeul MaR din Fosdinovo, Italia, bucurandu-se de mare succes. Dupa acest prim moment, fotograful Costin Irimia a fost invitat sa expuna si la Villa Schiff-Giorgini, in Toscana, eveniment la care au fost cumparate 10 dintre cele 40 de lucrari expuse. La vernisaj au fost prezenti aproape 500 de vizitatori, iar cei mai multi s-au declarat uimiţi ca fotografiile, desi pareau surprinse in secolul XX, sunt recente si ilustreaza cadre de zi cu zi din viata oamenilor din Europa.

in ceea ce priveste tehnica realizarii acestor imagini, fotografiile sunt realizate cu o camera foto de tip rangefinder, produsa de Contax, si un obiectiv fix, de 45mm, de la Zeiss. Fotografiile pe care oamenii le vor putea admira la F64 nu au fost supuse niciunui proces de post-procesare, compozitia si calitatea nefiindu-le alterate deloc. Printurile, fiind vorba de captura analogica, au fost realizate prin procedeul cunoscut sub numele C-Type si ofera tonuri continue, rezolutie extraordinara si o capacitate de arhivare deosebita.

Despre munca sa si domeniul in care activeaza, Costin Irimia ne-a spus ca cea mai mare putere a fotografiei este de a ingheta momentul. El a descoperit aceasta pasiune tarziu, dupa ce a implinit 30 de ani, dar cresterea in domeniu s-a facut pas cu pas, cu acumulare de cunostinte, pana cand, sustine acesta, s-a trezit cufundat total in aceasta magica arta. El s-a nascut pe 9 iunie 1973 la Ploiesti si a fost laureat in arhitectura in 1998.