F64 isi propune sa surprinda publicul interesat de fotografie, in orice sezon. Iar cum vara este si sezonul festivalurilor de muzica, F64 impreuna cu Miluta Flueras, fotograf de concerte, si Sony au lansat ebook-ul cu tips&tricks pentru fotografia de concert.

Fotografia din pasiune se observa incepand de la grija cu care fotograful manuieste aparatul la echipamentul in care a investit pentru a se putea plia pe toate tipurile de fotografie si pana la atentia acordata detaliilor la prelucrarea finala a pozelor. Iar rezultatul vorbeste de la sine mai mult decat un fotograf ar putea vreodata sa o faca. Fotografiile pasionatului sunt cea mai buna carte de vizita.

Experienta lui Miluta Flueras pe zona de fotografie de concert se observa cel mai bine in bogatia cadrelelor surprinse atat la marile evenimente muzicale, cat si la cele de pe scena underground. Astfel, nume internationale precum Jon Bon Jovi, Metallica, Depeche Mode, Guns N’ Roses, RHCP, Sting, AC/DC, Roger Waters sunt doar cateva dintre cele care au ajuns in Romania si sunt acum parte din portofoliul sau.

“Iubesc fotografia in general si imi place sa ma provoc sa dau tot ce am mai bun, indiferent de tipul de fotografie pe care il execut: natura, portret, fotografie de studio, de concert etc. Dintre toate, inima mea bate cel mai mult pentru fotografia de concert, pentru ca este o experienta in sine. Adrenalina de a sti ca ai doar cateva minute la dispozitie pentru a prinde cadrul perfect, ca sunt atatia alti fotografi in jur care incearca sa faca acelasi lucru ca tine, ca spatiul este extrem de restrans si aglomerat in fata scenei, toate sunt elemente care pe mine ma provoaca si ma ambitioneaza. si mereu exista si varianta cealalta - am avut ocazia sa fotografiez concerte simfonice, unde atmosfera era atat de relaxata, incat imi era rusine sa intervin cu zgomotul click-ului de la aparat.

La final, orice tip de concert as poza, imi place sa stiu ca pasiunea mea prinde viata si fotografiile mele nu trec neobservate. Acesta a si fost motivul pentru care colaborarea cu F64 mi-a adus o mare bucurie, mandria de a putea transmite mai departe experienta si cunostintele mele, de a impartasi o parte din mine”, a declarat Miluta Flueras.

Ebook-ul atinge toate subiectele necesare unui fotograf de concerte, incepand de la notiuni tehnice si echipament, pana la reguli de eticheta in spatiul dedicat fotografilor in fata scenei. De asemenea, ponturile oferite de Miluta Flueras si situatiile posibile prin care poate trece un fotograf de concert sunt si ele un element important al acestui ghid.

Cei interesati pot descarca ebook-ul de pe site-ul F64, prin accesarea link-ului, iar adevaratii pasionati pot profita de campania F64 desfasurata intre 13 si 26 iulie, cu oferte speciale la echipamente si accesorii dedicate fotografiei de concert, campanie special gandita pentru toti pasionatii de muzica.


Fiind pasionati de fotografie, am citit imediat cartea lui Miluta Flueras, un fotograf recunoscut pe plan local pentru creatiile sale de la concerte. Desi este o carte scurta, este bogata in informatii utile si sfaturi pe care un fotograf care doreste sa fotografieze un concert le va aprecia enorm. Si nu numai - regulile se aplica in multe situatii.

Cartea contine si multe imagini ale lui Miluta alaturi de setarile folosite si alte indicatii - te invata cum sa gandesti o astfel de sedinta foto, extrem de diferita si dificila de cele mai multe ori. Cartea se adreseaza tuturor insa mai ales celor care stapanesc cunostinte despre camerele foto profesionale. Pentru persoanele care folosesc cu precadere modurile automate ale aparatelor, va fi mult mai dificil de inteles toate explicatiile prezente in carte si este de recomandat sa faci un curs sau sa citesti pana esti pus la punct cu partea tehnica. Desi aceasta carte ofera cateva informatii si pentru acest subiect, sunt pe scurt.