Juriul celei de-a zecea editii a Sony World Photography Awards, cea mai mari competitie de fotografie din lume, a fost anuntat astazi.

Experti recunoscuti in industria fotografica se vor reuni pentru a prezenta si premia cele mai bune fotografii realizate in 2016, incluse in competitiile Professional, Open, Youth, National si Student Focus. Castigatorii fiecarei categorii vor fi recompensati atat cu echipamente foto Sony de ultima generatie, cat si premii consistente in bani, beneficiind in acelasi timp de expunere si recunoastere la nivel mondial.

Julien Mauve, castigator in 2016 al categoriei Professional Conceptual, vorbeste despre experienta sa: „Datorita vizibilitatii pe care o obtii in toate tipurile de media si a oamenilor pe care ii intalnesti, Sony World Photography Awards reprezinta un premiu foarte important in cariera oricarui fotograf, iar acest lucru nu poate fi trecut cu vederea. M-am bucurat mult de aceasta experienta, care a continuat si dupa noaptea ceremoniei de premiere, pe tot parcursul anului.”

Organizata de World Photography Organisation, competitia Sony World Photography Awards 2017 va include noi categorii. Sunt invitati sa participe fotografi din toate colturile lumii, amatori sau profesionisti, care pot inscrie gratuit in concurs cele mai bune imagini prin intermediul site-ului www.worldphoto.org.

Juriul Sony World Photography Awards 2017

Membrii juriului competitiei Professional sunt: Zelda Cheatle (presedinte) Curator (Marea Britanie); Allegra Cordero di Montezemolo, Curator si director de expozitii Centro de la Imagen (Mexic); Russ O'Connell, redactor foto, The Sunday Times Magazine (Marea Britanie); Aida Muluneh, fotograf si antreprenor cultural (Etiopia); Denis Curti, director de creatie, Tre Oci Foundation (Italia) si Francoise Callier, director de programe la Angkor Photo Festival & Workshops (Franta).

Competitiile Open si Youth vor fi prezidate de jurnalistul si fotograful Damien Demolder (Marea Britanie), care va juriza si competitia National Awards, care se desfasoara in 61 de tari. Printre juratii competitiei Student Focus se numara Andrea Kurland, redactor-sef, Huck (Marea Britanie), Dan Rubin, fotograf si director de creatie (Marea Britanie) si Jennifer Shaw, fondator / director de creatie, PhotoNOLA (SUA).

Zelda Cheatle, presedintele juriului competitiei Professional, declara: „Voi cauta originalitatea in gandire si executie, claritatea viziunii – un concept care se transfera bine in fotografii atat pe perete, cat si pe ecran. Simplitatea, maiestria, uneori spiritul sau compasiunea, candoarea, norocul sau inteligenta – fotografia buna intotdeauna te surprinde.”

Premiile

Castigatorii vor fi anuntati in cadrul ceremoniei de premiere care va avea loc la Londra, pe 20 aprilie 2017. Premiile constau in echipament foto Sony de ultima generatie, includerea lucrarilor in catalogul anual al competitiei si premii in bani – 25.000 de dolari pentru castigatorul competitiei Professional si 5.000 de dolari pentru castigatorul competitiei Open.

In plus, campania anuala de PR dedicata castigatorilor si fotografilor finalisti asigura expunere internationala in cele mai prestigioase reviste si ziare, dar si in mediul online si la principalele targuri de fotografie.

Toate lucrarile vor fi expuse in cadrul vernisajului de la Somerset House din Londra intre 21 aprilie si 7 mai 2017.

Date relevante
● 5 decembrie 2016 – se inchide competitia Student Focus
● 5 ianuarie 2017 – se inchid competitiile Open, National si Youth
● 10 ianuarie 2017 – se inchide competitia Professional
● 28 februarie 2017 – Anuntarea finalistilor la categoriile Professional, Open, Youth si Student Focus
● 28 martie 2017 – Anuntarea castigatorilor la competitiile Open, Youth si National
● 20 aprilie 2017 – Anuntarea castigatorilor „Fotograful Anului” si a categoriilor Professional, precum si a castigatorilor categoriilor Open, Youth si Student Focus, in cadrul unei ceremonii in Londra
● 21 aprilie 2017 – 7 mai 2017 – vernisajul Sony World Photography Awards de la Somerset House, Londra

Editia din 2016 a Sony World Photography Awards a atras un numar-record de inscrieri: 230.103 inscrieri din 186 de tari, o crestere de 33% fata de 2015.