Intr-un eveniment ce a avut loc la magazinul F64, cei de la Olympus au prezentat noul PEN-F, o camera mirrorless cu un design placut si performante de top. Invitat sa prezinte camera a fost fotograful Cristian Crisbasan, cel care ne-a prezentat mai multe imagini realizate cu camera in cele 2 saptamani in care a testat-o.

Pretul camerei este de 5.549 de lei insa Crisbasan a spus la finalul prezentarii urmatoarele: "Sa fiu sincer, cred ca cei de la Olympus puteai sa-i puna un pret si mai mare".

Iata comunicatul oficial:

F64 a prezentat noul model mirrorless Olympus PEN. Acesta este o camera foto performanta, cu un design retro si elegant, fiind construit cu materiale şi finisaje de cea mai inalta calitate. Noul mirrorless ar putea fi descris cel mai bine astfel: pasiune pentru stil intr-un pachet cu eleganţa fara precedent.

Creatorii Olympus PEN-F au regandit toate elementele, de la calitatea senzorului la nivelul ridicat al finisajelor, acestea sporind la randul lor ergonomia cu care compania si-a obisnuit utilizatorii. Cu senzor Micro Four Thirds Live MOS de 20 de megapixeli si stabilizare optica pe cinci axe, Olympus PEN-F ofera performanţele optice excepţionale intr-un pachet care incape, la propriu, in palma. Se poate spune, totodata, ca Olympus PEN-F este un produs de colecţie si o unealta fotografica dezirabila de catre toti iubitorii acestei arte si tehnologiei ca intreg.

F64 a prezentat Olympus PEN-F intr-un eveniment special sustinut in sala expozitionala din Bulevardul Unirii nr. 45, unde fotograful Cristian Crisbasan a vorbit despre capabilitatile tehnice si experienta sa cu aceasta camera foto.

Cristian Crisbaşan a absolvit scoala de Televiziune BBC in 1994, iar in 2007 a fost inclus in Antologia Taschen „The New Erotic Photography“, in care sunt reuniti cei mai buni 82 de fotografi contemporani de nud. Povestea fotografului in lumea mirrorless a pornit odata cu primul mirrorless Olympus, iar acum a ajuns la cel mai elegant si performant model.

„Cea mai buna camera este aceea care serveste pe deplin scopul pe care vrei sa il atingi. Unealta potrivita este aceea care iti ofera cea mai mare libertate de a-ti exprima viziunea personala asupra lumii, iar aparitia tehnologiei «mirrorless», pe care am descoperit-o in primul Olympus PEN digital, adica EP1, a fost ca o gura de aer pentru mine. in vara lui 2009 l-am achizitionat si, dupa doar cateva luni, am facut o expozitie intreaga cu imaginile produse cu acel PEN. Cadre din aceasta au fost incluse intr-o antologie internationala de fotografie.

Olympus a continuat dezvoltarea gamei PEN si, recent, a lansat modelul PEN-F, marcand un moment istoric, cred eu, in istoria brandului si a evolutiei camerelor foto. Repeta astfel povestea de succes din anii ’60 a PEN-urilor analogice, pe film, dar cu o arhitectura digitala potrivita acestor vremuri“, a declarat Cristian Crisbasan.

Revenind la dotarile tehnice ale Olympus PEN-F, vizorul electronic are o rezolutie excelenta de 2,36 milioane de pixeli, camera dispune de conectivitate wireless integrata pentru a transfera rapid imaginile pe smartphone sau laptop, iar fotografierea in rafala se poate face cu o cadenta de pana la 10 cadre pe secunda. De asemenea, sensibilitatea ISO este intr-un interval extins de la 80 pana la 25.600, oferind acel plus de luminozitate necesar si in cele mai dificile situatii. in plus, cantarind doar 427 de grame, Olympus PEN-F e camera foto pentru care nu mai pot fi gasite scuze ca sa fie lasat acasa.