Ultimul MacBook Pro lansat de Apple este un notebook foarte puternic insa, pentru prima data, au existat probleme legate de baterie. Acestea au fost atat de mari incat cei de la Consumer Reports nu au recomandat laptop-ul - a fost prima data cand s-a intamplat acest lucru cu un device Apple!

Imediat dupa anunt, Apple a inceput sa lucreze cu cei de la Consumer Reports pentru a rezolva problema. CR a remarcat o inconsistenta a duratei de viata a bateriei pe toate cele 3 device-uri - MacBook Pro de 13 inch cu TouchBar, cel fara Touch Bar si flagship-ul de 15inch.

Au fost descoperite astfel inconsistente in modul in care erau efectuate testele - compania a spus ca scriptul folosit de CR stergea cache-ul iar acesta nu este un comportament tipic pentru utilizatori. La refacerea testelor fara stergerea cache-ului, durata de viata a bateriei a aratat consistenta. In timpul colaborarii, Apple a descoperit un bug care era declansat de teste. Apple a rezolvat bug-ul si utilizatorii pot descarca update-ul pentru a nu exista nicio roblema.

Cei de la Consumer Reports au verificat acest fix oferit de Apple si au emis un comunicat prin care anunta ca recomanda de acu MacBook Pro.