Desi Apple si-a facut un renume pentru modul in care pastreaza secretul in ceea ce priveste produsele pe care le pregatesc, in ultimii ani lucrurile s-au schimbat. Iar marele plan al celor de la Apple a fost dezvaluit!

Dupa ce Tim Cook recunostea in luna octombrie ca Apple se gandeste la realitatea augmentata si la investirea in aceasta zona, iata ca planul a fost dezvaluit: alaturi de Carl Zeiss AG, Apple lucreaza la o pereche de ochelari cu realitate augmentata ce urmeaza sa fie prezentati anul acesta. Acest lucru a fost confirmat de un oficial de la Carl Zeiss.

Carl Zeiss este o companie importanta din Germania ce are o experienta de zeci de ani in dezvoltarea sistemelor optice avansate, de la microscopuri la lentile pentru ochelari. Vestea vine ca o confirmare a informatiilor publicate de Bloomberg si Financial Times din ultimele luni. In plus, Apple l-a angajat in luna septembrie pe Yuri Petrov, cel care a lucrat la Occulus VR, si pe Zeyu Li, inginer de la startup-ul legat de realitatea virtuala, Magic Leap.

Cei de la Apple doresc ca noul produs sa lucreze cu iPhone-ul si sa reprezinte o revelatie in lumea tech asa cum a fost cand primul iPhone a fost lansat, in urma cu 10 ani.