Pe de 7 pana pe 9 iunie, peste 9 milioane de elevi din China vor sustine un test considerat cel mai dificil examen din lume.

Este vorba de un examen echivalent cu bacalaureatul, in urma caruia elevii se pot inscrie la o facultate. Ca sa descurajeze incercarile de copiere, autoritatile au publicat fotografii cu gadgeturile confiscate in anii trecuti, scrie Daily Mail. Puteti vedea AICI aceste dispozitive ingenioase.

Printre acestea se numara gadgeturi ascunse in gume de sters, in ceasuri sau curele. Spre exemplu, cu ajutorul unui ceas modificat, elevii pot fotografia foaia de examen.

Prin intermediul unei mici antene care a fost ascunsa in haine, ei trimit poza unei persoane care sta afara, pe coridor. Acea persoana vede intrebarea pe care nu o stie elevul, cauta raspunsul corect si i-l trimite prin intermediul unei casti pe care copilul o tine ascunsa in ureche.

Au fost gasite de asemenea pixuri cu camera foto ascunsa, sau receivere sub forma unor gume de sters.

Cunoscand ingeniozitatea elevilor chinezi, politistii si angajatii liceelor supravegheaza centrele de examen prin intermediul unor dispozitive speciale, care pot detecta posibilele transmisii wireless care ar avea loc in cladire.

Toate centrele de examen sunt foarte atent monitorizate, iar elevii care sunt prinsi ca au vrut sa copieze sunt exmatriculati.

La examenul numit Goakao vor participa 9,4 milioane de elevi, insa numai 3,2 milioane vor reusi sa intre la o facultate in urma acestui dificil test.