Apple se concentreaza pe dezvoltarea sistemelor destinate vehiculelor autonome, a dezvaluit in premiera directorul general al companiei, Tim Cook, dupa ani de zile in care a evitat sa vorbeasca despre acest lucru, relateaza Bloomberg.

"Ne concentram pe sistemele autonome. Este o tehnologie de baza pe care o consideram foarte importanta", a spus Cook intr-un interviu acordat pe 5 iunie televiziunii Bloomberg.

El a adaugat ca aceasta tehnologie este mama tuturor proiectelor de inteligenta artificiala si unul dintre cele mai dificile la care a lucrat Apple pâna acum.

O serie de companii tehnologice s-au implicat in industria auto, in perspectiva fabricarii de vehicule autonome.

Divizia Wayma a grupului Alphabet a semnat parteneriate cu Fiat Chrysler si Lyft pentru dezvoltarea acestei tehnologii. Si producatori auto de la BMW la General Motors au deschis birouri importante in Silicon Valley si au alocat sute de milioane de dolari pentru achiziţia de startup-uri in domeniul vehiculelor autonome.

Initial, Apple a dorit sa construiasca propriul model de vehicul autonom, dar ulterior a decis sa se concentreze pe tehnologia de conducere autonoma, potrivit Bloomberg News.

Producatorul de iPhone-uri a angajat peste 1.000 de ingineri sa lucreze la Project Titan, asa cum este cunoscuta in companie echipa care se ocupa de sistemele de conducere autonoma, lansata in 2014.

In luna aprilie, Apple a obtinut acordul California Department of Motor Vehicles sa testeze trei SUV-uri autonome.

Sursa: News.ro