In timpul unei conferinte care a avut loc recent la Center for Strategic and International Studies (CSIS), directorul FBI James Comey a recomandat cateva lucruri foarte simple pe care le putem aplica pentru a ne proteja intimitatea. Acoperirea camerelor web incorporate ale monitoarelor sau ale laptopurilor a fost una dintre sugestiile acestuia.

Neacoperirea acestora poate oferi o poarta deschisa, usor accesibila care poate crea conditii optime hackerilor care doresc sa extraga date confidentiale sau sa practice spionajul industrial.

“Obisnuim sa ne inchidem casele si propriile automobile, atunci, de ce, calculatoarele noastre ar trebui sa fie deschise in fata infractorilor cibernetici”, a declarat directorul FBI. Multi utilizatori si-au dat seama ca webcam-urile pot pune in pericol intimitatea lor. Unul dintre cele mai cunoscute exemple este camera web a laptopului fondatorului Facebook, Mark Zuckerberg, care era acoperita cu o banda adeziva.

Totusi, exista solutii mult mai elegante decat banda adeziva – cel putin pentru monitoarele de PC. Cea mai noua generatie a monitoarelor business de la Philips prezinta o gama cu modele de 27”, 24” si 22” cu camere web incorporate de tip pop-up care pot fi activate doar atunci cand sunt utilizate. Acestea pot fi ridicate si coborate utilizand doar un singur deget. Avantajul este foarte clar: daca este nevoie de utilizarea camerei web intr-o conferinta online aceasta apare instant ca apoi dupa terminarea conferintei camera sa dispara complet fara sa ofere vreo sansa hackerilor.

“Am luat o decizie constienta de a putea manevra aceasta camera numai si numai manual ca sa o putem face imposibil de atacat de catre hackeri. Astazi, video conferintele reprezinta un instrument esential de comunicare in afaceri pentru multe companii. in acelasi timp camerele web deschid o poarta de acces pentru spionajul industrial. Solutia noastra simpla ofera conditii de lucru eficiente si sigure pentru clientii nostri”, a declarat Thomas Schade vice-presedinte Europa al MMD.

Ideal pentru mai multa intimitate: Philips 272B7QPTKEB

Pentru a iesi in evidenta, la fel ca si alte monitoare Philips pentru profesionisti, aceste noi modele au o serie de caracteristici pentru a creste productivitatea. Toate dimensiunile sunt suficient de compacte pentru a se potrivi oricarui birou. Campul de vizualizare este maximizat de catre rama foarte ingusta – ceea ce face o vizualizare captivanta atunci cand mai multe monitoare sunt alaturate. Calitatea imaginii este excelenta, cu o claritate maxima de vizionare derivata dintr-o latime de banda destul de ridicata, suportata de ecrane prin intermediul HDMI si DisplayPort. Monitoarele detin abilitatea de a conecta o serie de dispozitive impreuna, folosind o singura conexiune intre fiecare doua dispozitive – Daisy Chaining. Acest aranjament de cablare, cu un singur cablu DisplayPort intre fiecare set de monitoare, ofera o configuratie de sistem mai putin aglomerata. Un beneficiu important al unei asemenea configuratii multi-monitor creste productivitatea fara sincope.

Productivitate ECO

Noile monitoare dovedesc de asemenea angajamentul MMD fata de productivitatea durabila. Acestea sunt dotate cu senzori inovatori pentru a mentine consumul de energie cat mai scazut posibil. Prin intermediul PowerSensor, se poate sesiza daca cineva este prezent la birou iar de asemenea, monitorul va reduce automat luminozitatea ecranului in cazul in care utilizatorul pleaca din fata acestuia. Aceasta caracteristica poate reduce costurile de energie cu pana la 80%, prelungind totodata durata de viata a monitorului. Fiind fabricate in proportie de 85% din mase plastice reciclate, monitoarele pot fi numite cu incredere niste veritabile dispozitive prietenoase cu mediul inconjurator.

Modelul Philips 272B7QPTKEB poate fi achizitionat la un pret de 2.695,5 lei, in timp ce monitoarele 241B7QPJKEB si 221B7QPJKEB urmeaza sa apara in ultimul trimestru al anului 2016 respectiv primul trimestru al anului 2017.