Cercetatorii au dezvoltat o noua tehnologie care va face inutil furtul de telefoane mobile sau laptopuri - acestea vor putea fi distruse de la distanta! Mecanismul de auto-distrugere a fost creat de cercetatorii de la Universitatea de Stiinta si Tehnologie King Abdullah din Arabia Saudita.

Noua tehnologie va oferi un element suplimentar de securitate impotriva hotilor care revand device-urile dupa ce le-au sustras. Tehnologia functioneaza rapid si poate fi instalata pe majoritatea device-urilor moderne.

"Primii clienti vor fi cei care au nevoie de protectie a datelor, corporatiile, bancile, fondurile de investitii, administratiile de securitate, colectionarii care au un numar masiv de date" spune Muhammad Mustafa Hussain, inginer electric ce a ajutat la dezvoltarea tehnologiei, pentru IEEE Spectrum.

Iata cum functioneaza: mecanismul de auto-distrugere contine un polymer expansibil ce poate distruge procesorul device-ului in cateva secunde. Cand mecanismul este activat de la distanta, se mareste de 7 ori si ajunge la o temperatura de 80 de grade Celsius. Mecanismul ar urma sa coste doar 15 dolari.

Mai multe detalii despre cercetare vor fi facute publice in urmatorul numar din jurnalul "Materiale Tehnologice Avansate".