Jocurile Olimpice de vara de la Rio incep in luna august a acestui an si se anunta cele mai spectaculoase din istorie! Daca nu din punct de vedere al sporturilor, cu siguranta din modul in care vor fi difuzate! Pentru prima data, JO vor fi filmate la rezolutie 8K (7.680x4.320) si vor putea fi urmarite cu ajutorul castilor de realitate virtuala!

Cei de la Olympic Broadcasting Services au confirmat anuntul - numai o parte din eveniment va fi filmat in 8K. Din 7.000 de ore de inregistrari, 130 de vor fi filmate la rezolutie 8K. Acestea vor oferi si 22.2 canale de sunet surround.

Atat ceremonia de deschidere, cat si cea din inchidere vor fi disponibile la rezolutie 8K, alaturi de sporturi precum inot, baschet, fotbal si judo. Vestea proasta? Planul in acest moment este ca aceste imagini sa fie difuzate doar in Japonia, tara care deja lucreaza pentru a transmite in rezolutie 8K Jocurile Olimpice de la Tokio din 2020.

De asemenea, Olympic Broadcasting Services va oferi atat imagini live, cat si inregistrari de la Jocurile Olimpice de la Rio intr-un format pentru castile de realitate virtuala. Iar aceste imagini vor ajunge si pe internet sub forma unor clipuri la 360 de grade.