Doua device-uri de realitate augmentata Microsoft HoloLens au fost trimise pe Statia Spatiala Internationala in luna decembrie iar unul dintre astronautii care le-au folosit, Scott Kelly, a vorbit despre aceasta experienta dupa ce s-a intors saptamana aceasta pe pamanat dupa ce a petrecut 340 de zile pe orbita.

"A functionat grozav. Am fost surprins, ne-am jucat cu castile vreo 2 ore si am simtit imediat ca exista posibilitatea de a o folosi chiar acum" a spus Kelly.

Microsoft si NASA au trimis device-urile HoloLens pe SSI pentru a vedea daca pot functiona ca parte a Project Sidekick pentru a-i asista pe astronauti.

"De exemplu, persoanele de pe Pamant puteau monitoriza ce vedeam prin HoloLens in timpul unei proceduri de mentenanta. Puteam sa spun: Vorbesti despre un conector cumva? Iar persoana de la control putea scrie cu o sageata in campul tau de vedere". Castile nu au fost folosite numai pentru munca. Kelly s-a jucat RoboRaid, unul dintre jocurile de pe Microsoft HoloLens.

"Veneau nave spatiale extraterestre de peste tot si extraterestrii te atacau. Trebuia sa-i impusti cu degetul. A fost amuzant" a mai spus Kelly.