Nokia si-a vandut divizia de telefoane catre Microsoft in urma cu 2 ani, insa acum revine spectaculos. Nokia a anuntat oficial in aceasta saptamana debutul camerei profesionale OZO VR, un device de 60.000 de dolari capabil sa inregistreze la 360 de grade audio si video in stereoscopic 3D.

Singura problema - camera este facuta sa inregistreze imagini pentru castile de realitate virtuala iar acestea nu sunt atat de avansate, momentan. OZO are 8 lentile in interior ce pot inregistra imagini in toate directiile. Are tot 8 microfoane pentru un sunet surround real.

Nokia a testat capacitatea OZO de a inregistra video VR cu astronauti in piscina speciala de la baza din Houston a celor de la NASA, camera putand fi folosita sa inregistreze imagini in aer daca e montata pe o drona.

Nokia planuieste sa intre in parteneriat cu Deluxe pentru a oferi "servicii post-productie de inalta calitate". Desigur, pretul este unul mare fiind clar o camera pentru profesionisti, fiind insa prima solutie out-of-box pentru filmarea in VR.