Autoritatea pentru telecomunicatii din Germania a decis sa interzica vanzarea smartwatch-urilor care targeteaza copiii.

Bundesnetzagentur, autoritatea de stat in materie de telecomunicatii din Germania, a decis interzicerea smartwatch-urilor pentru copii si recomanda parintilor care au cumparat un astfel de gadget sa-l distruga.

Smartwatch-urile, ca multe alte categorii de produse din sfera Internet of Things, aduc cu ele mari riscuri de securitate. Companiile din domeniul securitatii au avertizat in nenumarate randuri asupra acestui aspect, iar problema devine mult mai sensibila cand sunt implicati copiii.

Recent, European Consumer Organization, autoritatea in domeniu a Uniunii Europene, a emis o informare oficiala prin care avertizeaza asupra riscurilor pe care smartwatch-urile pentru copii le implica.

Smartwatch-urile de acest gen sunt cumparate de parinti pentru ca functia GPS le permite sa-si localizeze cu usurinta odrasla. insa, securitatea precara a acestora le face usor de accesat de hackeri, care pot dobandi acces la functiile ceasului, inclusiv la localizare.

Aceste smartwatch-uri sunt, de regula, recomandate de producatori pentru copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani si ofera functiile de baza ale unui telefon, precum apelare, agenda de contacte si GPS.

European Consumer Organization, in studiul pe care l-a intreprins, a descoperit ca smartwatch-urile pentru copii ale unora dintre producatori trimit date necriptate catre servere din China.

Sursa: News.ro