Sony Interactive Entertainment (SIE) a lansat noul PlayStation4 Pro (PS4Pro) (CUH-7000 series) care ofera experiente de gaming mai bune printr-o capacitate sporita de procesare grafica si suport pentru imagini 4K. Consola PS4 Pro va fi disponibila pe 10 noiembrie, 2016 in Japonia, America de Nord si Europa cu un pret recomandat de distribuitor (MSRP) de 44,980 yeni, 399$ USD si 349£. Este prima data in istoria PlayStation cand un model mai performant este lansat la mijlocul ciclului de viata al sistemelor existente.

Prin imbunatatirea performantei si a capacitatii sistemului, inclusiv CPU si GPU, PS4 Pro le permite dezvoltatorilor sa ofere grafica mult mai detaliata si cu o precizie vizuala fara precedent. Utilizatorii cu televizoare 4K vor putea sa se bucure de toate titlurile PS4 la o calitate superioara, cum ar fi rezolutie 4K si mai multe carde stabile pe secunda. in plus, PS4 Pro suporta redare video 4K pentru a furniza servicii de streaming 4K cum ar fi Netflix si YouTube.

Mai mult decat atat, toate sistemele PS4 vor suporta tehnologia de imagine HDR, care reproduce luminozitatea si intunericul intr-o forma care permite o gama mult mai larga de nunate. Utilizatorii care au televizoare compatibile HDR vor putea sa se bucure de jocuri cu elemente vizuale mult mai realiste, cu culori mai vii si mai apropiate de imaginile pe care le vedem cu ochiul liber.

Astazi am depasit o noua bariera odata cu lansearea noului model high-end PS4 Pro in mijlocul ciclului de viata al consolelor existente. Acesta este destinat gamerilor care cauta o performanta mai buna a sistemului PS4,” a declarant Andrew House, presedinte si CEO global Sony Interactive Entertainment. “Prin accelerarea inovatiei la PlayStation, introducem o noua optiune pe piata, care le permite utilizatorilor sa aleaga un model de PS4 in functie de nevoile si bugetul lor.”

PS4 Pro va avea in plus la exterior un port USB situat in spate, pe langa cele doua din fata deja existente, pentru conectarea accesoriilor, inclusiv a sistemului de realitate virtuala PlayStation VR.

Capacitatea hard disk-ului a fost marita la 1TB pentru a stoca mai multe jocuri si continut.

Toate titlurile PS4, inclusiv cele existente si cele care vor fi lansate, ruleaza pe toate sistemele PS4, inclusiv PS4 Pro. De asemenea, toate sistemele PS4 au acelasi soft si se afla in aceeasi comunitate online pentru multiplayer si servicii de retea.

Pe langa sistemul PS4 Pro, Sony Interactive Entertainment a lansat si noul system PlayStation 4 Slim (PS4™) (CUH-2000 series) si noua serie de accesorii ce include un nou controller wireless (DUALSHOCK4), o noua camera PlayStation si un stand vertical proiectat special pentru noile sisteme PS4 slim si PS4 Pro. Toate acestea vor fi disponibile incepand cu data de 16 septembrie in Japonia, America de Nord si Europa. De asemenea, in aceasta iarna, vor fi lansate si noile casti wireless Platinum Wireless Headset.

Noua arhitectura interna a sistemului PS4 Slim (CUH-2000) a fost redusa cu 30% in comparatie cu modelele precedente, iar greutatea a fost redusa cu 25% in comparatie cu primul model (CUH-1000) si si 16% fata de actualul model (CUH-1200). De asemenea, noul model slim consuma cu 34% respectiv 28% mai putina energie decat modelele precedente. Pretul recomandat de producator (MSRP) va fi de 29,980 yeni, 299$ USD, 299€ si 259£.

Noul controller wireless PS4 (DUALSHOCK4) (CUH-ZCT2) are acum indicator luminos si pe touchpad, care emite o linie de culoare la fel ca cea din spate, pentru a oferi informatii vizuale, precum ce personaj controleaza sau cata viata a mai ramas. Noul controller se poate conecta prin USB, pe langa conexiunea wireless prin Bluetooth. Noul controller wireless DUALSHOCK 4 va avea pretul recomandat de produator (MSRP) de 5,980 yeni, 59$ USD, 59€ si 54£.

Noul design al camerei PlayStation (PS Camera) (CUH-ZEY2) mosteneste toate caracteristicile actualului modelul, inclusiv suport pentru PlayStation VR (PS VR) si are o noua forma cilindrica. Noua camera include un picior adjustabil ce permite reglarea unghiului de vizualizare. Pretul recomandat de producator (MSRP) va fi de 5,980 yeni, 59$ USD, 59€ si 54£.

Standul vertical (CUH-ZST2) este conceput special pentru noile modele PS4 Slim si PS Pro. Noul stand a fost construit cu materiale translucide pentru a reprezenta “umbra” sistemului atunci cand acesta este pus in pozitie verticala. Standul va fi disponibil la pretul recomandat de producator (MSRP) de 2,280 yeni, 24$ USD, 19€ si 16£.

Castile wireless (Platinum Wireless Headset), vor fi disponibile la pretul recomandat de producator MSRP de 18,000 yeni, 159$ USD, 179€ si 129£. Acestea sunt construite din materiale premium pentru confort sporit si experienta audio captivanta.