Cand a fost anuntat prima data, Oculus Rift reprezenta doar o casca la care era atasat un telefon. Acum, Oculus reprezinta mult mai mult -  compania a fost cumparata de Facebook pentru 2 miliarde de dolari. Gadgetul va fi pus in vanzare in primavara, pe 28 martie, pentru 599 de dolari. In presa internationala aparuse in urma cu cateva luni informatia ca Oculus va costa 1500 de dolari cand va fi lansat.

De acesti bani, cumparatorii vor primi casca, o camera pe care sa o plaseze pe birou sau pe un perete pentru a fi urmarite miscarile de cap si un gamepad Xbox One care permite navigarea prin aplicatiile de realitate virtuala si jocuri. De asemenea, vine cu abia anuntata telecomanda: Oculus Remote.

Sunt incluse si 2 jocuri - Lucky's Tale, un joc similar cu Super Mario, si Eve: Valkyrie, un joc de lupte. Cei de la Oculus sustin ca vor exista peste 100 de jocuri VR disponibile pana la sfarsitul anului inclusiv Minecraft, Rock Band, Edge of Nowhere (joc facut de creatorii Uncharted) si The Club (facut de creatorii Crysis).

Totusi, trebuie retinut ca nu este necesar doar sa ai Oculus Rift pentru experienta optima. Este nevoie si de un calculator puternic.