Samsung a prezentat in cadrul evenimentului Samsung European Forum tehnologia inovatoare ce sta la baza celei mai noi game de televizoare QLED si noul proces avansat de calibrare, dezvoltat in parteneriat cu SpectraCal.

La European Forum, Samsung si SpectraCal au prezentat un nou sistem de masurare a volumului de culoare al ecranelor TV, prin intermediul software-ului CALMAN. Acest proces a fost propus pentru prima oara in 1976, de catre Comisia Internationala de Iluminat (CIE), dar a fost pus in practica prin intermediul acestui parteneriat.

Acest sistem de masurare poate sa demonstreze capacitatile televizoarelor QLED de redare a culorilor. Televizoarele QLED pot reda atât culorile, cât si contrastul, intr-un mod foarte clar, datorita eficientei ridicate a particulelor Quantum Dot. Acestea dispun de cel mai inalt volum de culori de pe piata, fiind certificate 100% de standardul DCI-P3 si acreditate de asociatia europeana de testare Verband Deutscher Elektrotechniker (VDE).

Televizoarelor QLED ating un nivel de luminozitate de 1.500-2000 niti, oferind o imagine realista si naturala si compatibilitate HDR. Astfel reusesc sa ofere nivelul optim de luminozitate pentru ochiul uman si permit o vizionare confortabila, in orice mediu. Gama QLED 2017 a fost dezvoltata având la baza cerintele utilizatorilor.

“Samsung doreste sa se asigure ca utilizatorii au informatiile necesare pentru a lua cea mai buna decizie privind achizitionarea unui nou televizor. in acest an, ne-am concentrat pe calitatea imaginii din perspectiva volumului de culoare, a contrastului si a unghiului de vizionare" a declarat Victor Armaselu, Director CE la Samsung Electronics.