Sony Europa anunta o noua gama de televizoare 4K HDR, conceputa pentru a oferi contrast, culori si claritate imbunatatite. Seriile AF8 si XF90 sunt cele mai noi optiuni, special create pentru a valorifica la maximum continutul 4K HDR. 

In 2017, Sony a introdus o noua gama de televizoare 4K HDR OLED, sub umbrela brandului BRAVIA, oferindu-le clientilor posibilitatea de a achizitiona un televizor cu optiuni premium.

Seria BRAVIA OLED A1 s-a remarcat datorita desginului One Slate - care reuneste o calitate exceptionala a imaginii, obtinuta cu ajutorul ecranului OLED - si a tehnologiei Acoustic Surface™, care permite permite redarea sunetului direct din ecran.

Dezvoltand aceste inovatii, Sony extinde gama BRAVIA OLED, oferind televizoare premium de ultima generatie, unui public mai larg.

Noua gama AF8 beneficiaza de procesorul Sony 4K HDR Extreme si tehnologia Acoustic Surface, oferind o calitate superioara de redare a sunetului si imaginii. 

Fiind dotata cu tehnologia OLED TV, gama AF8 ofera o experienta vizuala imbogatita datorita negrului intens si a unghiului de vizualizare marit.

Sony a obtinut un control precis al celor peste 8 milioane de pixeli OLED, pentru crearea unei imagini de o claritate superioara 4K HDR, in vreme ce tehnologia Acoustic Surface permite redarea sunetului direct din ecran, creand o experienta de divertisment centrata pe o singura imagine, datorita conceptului One Slate, care elimina toate difuzoarele aflate la vedere. Datorita suprafetei mici de contact, AF8 poate fi instalat cu usurinta aproape oriunde.    

In plus, Sony a dezvoltat gama de ecrane TV LCD, pentru a raspunde exigentelor consumatorilor pentru o varietate mai mare de ecrane si televizoare premium 4K HDR. Noua gama XF90 este echipata cu procesorul X1 Extreme, iar modelele vor fi disponibile cu diagonala de 75’’, 65’’, 55’’ sau 49’’.

Pe masura ce dimensiunea ecranului se mareste, poate fi observat mai usor  efectul motion blur, in special in cazul scenelor care redau imagini care se deruleaza cu viteza mare. Gama XF90 rezolva problema neclaritatii folosind noua tehnologie X-Motion Clarity™, pentru a reda imagini clare.

Tehnologia X-Motion Clarity™ foloseste algoritmul Sony de dimming direct din panoul LED, pentru a controla luminanta si pentru a-i optimiza durata. Cu ajutorul acestei tehnologii, imaginile sunt foarte clare si luminoase. 

Pentru a obtine o calitate a sunetului superioara, gama XF900 are un design compatibil cu noua bara de sunet Dolby Atmos™, HT-XF9000. Combinatia dintre gama XF90 si HT-XF9000 creeaza in locuinte o atmosfera similara cu cea de la cinematograf.

Atat gama AF8, cat si XF90 sunt compatibile cu Dolby Vision™*1, formatul HDR al Laboratoarelor Dolby. Astfel, este creata o experienta cinematica intensa, cu accente puternice, negru intens si culori vibrante. Sony Europe a anunta ca noile serii XF85 si XF80 4K HDR vor fi disponibile din 2018.