Mr. Volt, creator de harware cunoscut pe YouTube, a avut o idee ingenioasa: a inventat telefonul mobil cu disc!

Prototipul are 6 functii de baza ale unui mobil: poate fi folosit pentru convorbiri, mesaje text, are functia sleep, radio, are ecran cu setari si o memorie. Functioneaza pe baza unui microcomputer, iar in loc de taste sau ecran tactil are disc rotativ, cum aveau vechile telefoane.

Pentru ca este totusi vorba de un telefon mic, mobil, discul rotativ este foarte micut si nu poate fi actionat cu degetul, ci numai cu ajutorul unui creion sau pix.

Mobilul cu disc rotativ este combinatia perfecta intre trecut si prezent, desi trebuie sa recunoastem ca arata destul de ciudat.

Prototipul lui Volt are sistem de operare Arduino C++ si un mic modem GSM incorporat. In spate, este prevazut cu un mic geam, prin care poate fi observat mecanismul discului.

In partea din fata, are un ecran OLED de 96x96, unde este afisat si logo-ul companiei de telefonie Bell, care a introdus primele telefoane cu disc in casele oamenilor.

Productia de telefoane cu disc a inceput in 1880, revolutionand modul in care era folosit telefonul. Pana atunci, oamenii erau nevoiti sa ridice receptorul si sa astepte sa le raspunda centrala, pentru a le face legatura cu persoana cu care doreau sa vorbeasca.

Dupa aparitia telefonului cu disc, utilizatorii au potut sa sune direct la numarul dorit, fara sa mai fie nevoie de intermedierea legaturii prin centrala. Modelul a fost folosit pana in anii 1980, cand a fost inventat telefonul fix cu butoane.