In ultima saptamana, in Las Vegas s-a desfasurat "The Consumer Electronics Show", cea mai mare expozitie mondiala de gadgeturi electronice, unde au fost prezentate cateva mii de produse. Dintre acestea, 12 au atras in mod special atentia.

1. Maingear Spark

Computerele pentru jocuri sunt, de obicei, mari si grosolane, numai bune de ascuns sub birou. Maingear Spark cantareste sub 500 de grame, si 12 centrimetri in diagonala, informeaza popsci.com.

In interior are un cip grafic performant, de la AMD si stocare duala, HDD/SSD.

Computerul a fost proiectat sa ruleze sistemul SteamOS, de la Valve, dar poate rula si Windows.

2. Lenovo Horizon 2 Tabletop PC

Horizon 2 este ca o gura de aer proaspat pentru piata computerelor personale, aflata in declin. Ecranul de 27 de inci poate fi asezat orizontal, transformandu-se intr-o masa de divertisment, pentru intreaga familie.

O tehnologie inovatoare ii permite sa descarce instantaneu fotografiile dintr-un smartphone, prin simpla asezare a telefonului pe suprafata sa.

3. Intel RealSense 3-D Camera

Intel a prezentat o camera care foloseste undele infrarosii si tehnologia de translatare a culorilor pentru a intelege scena din fata sa, determinand unde sunt plasati oamenii sau obiectele.

Camera deschide noi orizonturi, spre interfete de detectie a miscarilor sau jocuri care augmenteaza realitatea.

Dispozitivul este suficient de mic incat sa poate fi asezat peste un laptop si va fi lansat in 2014.

4. PlayStation Now

Te-ai saturat sa mergi pana la un magazin sa iti cumperi un joc, sau sa astepti sa il descarci de pe Internet, dupa ce l-ai platit, bineinteles?

Sony a lansat serviciul de streaming Playstation Now, care iti permite sa joci cele mai recente versiuni ale jocurilor cumparate deja, sau inchirierea altor jocuri, pentru o perioada de timp.

5. Myris
Stiu ca autentificarea prin scanarea irisului ti s-a parut mereu complicata. Myris este un dispozitiv care vrea sa te scape de aceast neajuns.

Dispozitivul realizeaza o inregistrare scurta a globului ocular, te pune sa te conectezi la diferite servicii, apoi le conecteaza automat, de fiecare data cand iti scanezi ochiul.

Pretul? Doar 300$.

6.LG G Flex

G Flex este printre putinele terminale care au reusit sa foloseasca intr-un mod ingenios capacitatea ecranelor OLED de a se curba.

Curbura subtila a ecranului opreste o parte din razele de lumina care distorsioneaza imaginea si reuseste sa disipe reflexiile, afisand o imagine mult mai clara.

7. Parrot MiniDrone

Este versiunea mai mica a unei alte drone, AR.Drone, care poate fi controlata, cu o tableta, poate filma la calitate 720p si poate transmite in timp real imaginile catre pilot.

In plus, modelul Parrot, poate escaldata pereti verticali.

8. Celestron Cosmos 90GT WiFi

Acesta este primul telescop care poate fi controlat, prin Wi-Fi, cu un telefon sau cu o tableta. Dupa conectare, telescopul poate fi indreptat spre orice atactie celesta, la o atingere de ecran.

9. Scanadu Scout

Va mai aduceti aminte tricorderul din StarTrek? Scanadu este srabunicul sau. Dispozitivul poate masura pulsul, tenisunea sanguina si temperatura unei persoane, fara a atinge pacientul.

Dispozitivul este in curs de aprobare de catre autoritatea americana pentru medicamente.

10. WowWee MiP

WowWee este un robot de 20 de centrimetri, care se echilibreaza singur, pe doua roti.

El poate fi controlat prin gesturi, cu ajutorul unui telefon mobil, sau poate fil asat sa se plimbe in mod autonom.

In plus, producatorii spun ca WowWee poate dansa.

11. Audi Sport Quattro Laserlight

Audi a implementat un sistem de iluminare cu laser pe acest prototip. In timp ce farurile obisnuite au o raza de actiune de 400 de metri, noul sistem cu laser atinge 800 de metri, crescand siguranta rutiera.

12. Navia Induct

Navia este primul vehicul electric complet independent, care este disponibil in America. El poate fi folosit pentru transportul la scara redusa, in aeroporturi, pe terenuri de golf, sau in universitati.

Este suficient sa te urci, alegi o destinatie de pe ecranul touchscreen iar Navia te duce la destinatie, cu viteza de 20 de kilometri pe ora.

Share articol: