Separarea ar urma sa se definiteveze pana in luna octombrie a anului viitor.

Compania americana Hewlett-Packard (HP) a anuntat oficial ca se va separa in doua entitati diferite pana la finalul anului fiscal 2015, adaugandu-se astfel pe lista grupurilor din domeniul tehnologiei care se restructureaza, pentru a face fata competitiei de pe piata, anunta Mediafax.

Compania care va prelua operatiunile actualei divizii de hardware si servicii pentru companii va fi condusa de CEO-ul HP, Meg Whitman, care va detine si functia de presedinte a afacerii cu imprimante si calculatoare, se arata in comunicatul oficial citat de Bloomberg.

In schimb, in fruntea companiei rezultate din desprinderea diviziei de calculatoare personale si imprimante se va afla Dion Weisler, unul dintre vicepresedintii HP, care conducea aceasta unitate a actualului HP.

Impartirea titlurilor companiei intre actionari se va face pana la finalul anului fiscal 2015.

Whitman isi modifica, astfel, pozitia in ceea ce priveste nevoia de separare a afacerilor companiei, dupa ce, la preluarea conducerii firmei, in 2011, a anuntat ca HP va ramane o singura entitate. Predecesorul sau, Leo Apotheker, avea in plan scindarea companiei.

HP se adauga pe lista companiilor din domeniul tehnologiei care au decis sa-si separe afacerile sau sa renunte la o parte dintre ele, pentru a mentine un nivel satisfacator al competitivitatii. De exemplu, eBay a anuntat saptamana trecuta separarea de unitatea PayPal.

De asemenea, International Business Machines (IBM) a renuntat la operatiunile diviziei de hardware, vanzand chiar unitatea de calculatoare in 2005 si unitatea de servere anul acesta, ambele catre grupul Lenovo.

Divizia de calculatoare personale si imprimante a raportat venituri de 55,9 miliarde de dolari in ultimul an fiscal, in timp ce divizia de servicii si solutii IT a inregistrat venituri de 55,6 miliarde de dolari in aceeasi perioada.

Din 2011, de cand Whitman a preluat conucerea companiei, HP a lansat produse noi si a facut concedieri, pentru a reduce costurile. HP nu a mai inut pasul cu competitorii sai, intrucat clientii s-au orientat catre smartphone-uri si tablete, iar anul trecut si-a pierdut pozitia de lider pe piata calculatoarelor personale, Lenovo devenind cel mai mare producator de astfel de echipamente.

Share articol: