Saptamana aceasta incepe IFA Berlin, targ de tehnologie la care producatorii din domeniu se vor lupta sa ne uimeasca cu gadgeturile proaspat scoase din fabrica.

Targul de Tehnologie IFA Berlin este pe punctul de a-si deschide portile pentru amatorii de tehnologie dornici sa afle pana unde a ajuns tehnologia si care sunt produsele cele mai noi pregatite de companiile din domeniu. E greu sa nu fi entuziasmat daca te gandesti la numele mari din industrie care au pregatit lansari: Samsung, Sony, HTC, LG sau Lenovo.

Daca, anul trecut, la IFA am facut cunostinta cu Galaxy Note 2, Acer Aspire S7 si Sony Vaio Duo 11, acum asteptam noi lansari de telefoane mobile, televizoare 4K, ceasuri inteligente si tablete. Marele eveniment va incepe in 6 septembrie, iar realizatorul iLike IT, George Buhnici, va fi acolo si ne va tine la curent cu noutatile. Pana atunci, iata o scurta lista a lucrurilor pe care ne asteptam sa le vedem la targ.

Samsung

Doua par sa fie produsele cu care Samsung isi doreste sa ne surprinda la aceasta editie a IFA: Samsung Galaxy Gear, acel ceas inteligent cu Android, si Galaxy Note III.

Ceasurile inteligente, una dintre principalele atractii ale IFA Berlin

Stim in acest moment ca ceasul inteligent se va conecta la telefoanele cu Android si ca vom putea initia apeluri telefonice de pe el. Cu toate ca ar fi fost frumos, Samsung Galaxy Gear nu va avea un display flexibil, ci unul clasic. Se spune ca ceasul va veni in 5 culori si ar urma sa fie pe piata la sfarsitul acestei luni. El ar avea ecran OLED de 2,5 sau de 3 inch, procesor Exynos 4 dual-core la 1,5 GHz si unitate de procesare grafica Mali-400. Se zice ca si Apple ar dori sa ne prezinte un ceas inteligent, insa lansarea Samsung va veni intai.

Samsung Galaxy Note III va fi, probabil, unul dintre cele mai performante produse ale targului

Cat despre Galaxy Note III, gadgetul ar urma sa aiba un ecran Super AMOLED de 5,68 inch la rezolutia Full HD 1920x1080. Cel mai probabil, acesta va fi unul dintre cele mai performante gadgeturi prezentate la IFA Berlin. Va avea procesor fie Exynos 5 Octa, fie Qualcomm Snapdragon, 2 sau 3 GB de RAM si stylus. Si acest gadget ar urma sa fie pe piata la sfarsitul lunii septembrie, iar pretul ar urma sa ajunga pe la 800 de dolari in cazul celei mai scumpe variante.

Tot compania Samsung ar urma sa lanseze si una sau doua tablete. S-a vorbit, la bursa zvonurilor, de Samsung Note 12.2 si de un Galaxy Tab. De asemenea, nu e exclus sa apara si o noua camera inteligenta si mai multe televizoare Ultra HD.


Sony

Si cei de la Sony ar putea sa ne uimeasca pe segmentul ceasurilor inteligente. Compania a anuntat deja SmartWatch 2, care va fi disponibil din septembrie, asadar IFA ar putea fi locul in care sa ne familiarizam cu gadgetul.

Lansarea principala va fi insa cea a telefonului Sony Xperia Z1 Honami, care a aparut recent intr-un video. Este un telefon rezistent la apa, iar zvonurile spun ca ar avea camera de 20 MP. Asta inseamna ca se va bate cu Nokia Lumia 1020 si cu Samsung Galaxy S4 Zoom pe partea de foto. Lista neoficiala de specificatii mai include un cip Snapdragon 800 si un ecran de 5 inch cu tehnologia Triluminos de la Sony.

Conferinta de presa a Sony este pe 4 septembrie, la fel ca cea a Samsung, asa ca vom sti mai multe atunci.


HTC

Zvonuri prea multe despre lansarea HTC nu se cunosc in acest moment, insa sunt sanse destul de mari sa vedem HTC One Max, un telefon cu diagonala generoasa care va concura cu Galaxy Note III. Acesta ar urma sa aiba un ecran de 5,9 inch Full HD si cip Snapdragon 800 la 2,3GHz si 2 GB de RAM. Spatiul de stocare ar urma sa fie de 16 GB, iar camera va folosi tehnologia UltraPixel pe care o avem si pe HTC One.

Sunt sanse marisoare sa vedem si HTC One Mini+, telefon care se va vinde doar la operatorul AT&T la pretul de 99 de dolari cu un contract pe 2 ani.


LG

Compania a anuntat, deja, LG G2, telefon pe care e de asteptat sa-l scoata in fata pe perioada targului din Germania. Smartphone-ul are ecran de 5,2 inch si cip Qualcomm Snapdragon 800. Vom vedea si un gadget proaspat lansat: tableta LG G-Pad 8.3, care va fi un concurent direct pentru Nexus 7 2. Aceasta ca avea un design asemanator cu LG G2, dar despre specificatii nu stim mare lucru. 

De la LG am putea vedea si inovatii in zona ecranelor pentru telefoane mobile. In urma cu putin timp au anuntat primul ecran din lume de 5,5 inch cu rezolutia 2560x1440. Este primul display Quad HD.


Lenovo

Asteptam o prezenta activa si din partea chinezilor de la Lenovo, proaspat numiti numarul 1 in piata de PC-uri. Ei au anuntat un eveniment mare pentru data de 5 septembrie, unde vor lansa cateva produse care vor putea fi folosite "in mai multe moduri". Asteptam tablete si convertibile cu sistemul de operare Windows 8, care sa incerce sa consolideze pozitia companiei pe piata mondiala.

Chinezii de la Lenovo planuiesc sa atace puternic piata europeana a smartphone-urilor. Se poate sa vedem un telefon quad-core cu Snapdragon 800 si Android 4.2 Jelly Bean.

Share articol: