Conventia de la Koln a adunat la un loc 200.000 de gameri, industria jocurilor profitand de afluenta pentru a-si prezenta noile produse.

Jurnalisti, dezvoltatori si multe zeci de mii de fani s-au bucurat de Gamescom 2013, cel mai important eveniment al industriei de divertisment pe calculatoare si console din trimestrul III al acestui an. Nici cozile la care s-au pierdut pana la 3 ore, nici galagia infernala nu i-au descurajat pe gameri, multi dintre ei imbracati precum eroii din jocurile preferate.

Poate ca nu sunt cele mai bune, cele mai ieftine, dar sunt cele discutate 5 jocuri prezentate in cele patru zile de conventie la Koln:

Titanfall

Shooterul SF este produs de Electronic Arts si va fi disponibil pe Xbox One, Xbox 360 si PC. Jocul a fost apreciat in cea mai mare parte pentru modul multiplayer.


Watch Dogs

Ubisoft s-a intrecut pe sine cu acest joc. Compania producatoare permite, cu ajutorul unei aplicatii speciale, accesul in jocul altcuiva. Astfel, folosindu-se de tableta, un jucator poate fi politistul care-l urmareste pe gamerul care utilizeaza consola. Jocul a fost creat pentru PS3, PS4, Xbox 360, Xbox One, PC s Wii U.


Destiny

Actiunea jocului se desfasoara intr-un viitor nu foarte indepartat al Sistemului Solar in care extraterestrii incearca sa-i dovedeasca pe oamenii care traiesc intr-un mediu apoliptic. Creatia celor de la Activision arata foarte bine din punct de vedere grafic si este disponibila pentru PS3, PS4, Xbox 360 si Xbox One.


Dead Rising


 

Pregatit doar pentru Xbox One, jocul celor de la Capecorn este cu atat mai spectaculos cu cat anuntul unor atacuri sau misiuni se face prin apeluri telefonice catre gameri. Ce poate fi incitant decat un apel in care esti anuntat ca trebuie sa parasesti imediat zona infestata de armata de zombie?


Day Z


 

Desi standul Bohemia Interactive nu se afla pe una dintre aleile principale ale Gamescom, iar productia cea noua este dedicata (cel putin deocamdata) gamerilor care se folosesc de calculator, interesul a fost destul de mare. Partea cea mai interesanta (si haioasa) a jocului este cea in care jucatorul se poate vindeca folosindu-se de sangele supravietuitorilor, capturarea acestora fiind cu adevarat de mare ajutor in "restabilirea fluxului sanguin".

Share articol: