In aceasta saptamana a avut loc lansarea jocului Assasins Creed: Unity, joc la care Ubisoft Romania a avut o contributie majora.

Ubisoft Romania reprezinta de mai bine de 5 ani o parte importanta pentru compania-mama din Franta, iar rolul lor a crescut odata cu ultimul joc din seria Assasins Creed: Unity. Joi, 13 noiembrie, a avut loc lansarea oficiala a jocului iar cei de la Ubisoft au explicat cum au contribuit la jocul disponibil pe PC, Xbox One si PlayStation 4.

"Avem angajati pe mai multe departamente: productie, testare si IT. Am lucrat in ultimii ani la titluri mari ale Ubisoft precum Assassin Creed, Ghost Recon si la Whatchdogs. Lucram la Assassin Creed inca din 2009, suntem la al 5-lea titlu.

Am inceput sa lucram la acest proiect (Assassins Creed Unity) din luna ianuarie a acestui an. Am lucrat impreuna cu studioul din Sofia, acela fiind lead-site. Ubisoft investeste foarte mult in colaborare - titlurile mari se impart in doua sau mai multe studiouri. Unul este lead-site, acela avand viziunea principala, directia, si mai sunt cateva studiouri care ajuta pe anumite zone.

Studioul nostru a lucrat impreuna cu Sofia pe cateva lucruri importante - side-missions, mai multe de jumatate dintre ele, am lucrat pe parti de tehnologie, cinematici. Au mai fost si alte studiouri care au lucrat la joc: Singapore, care a lucrat pe partea de naval, tot ce vedeti in joc pe partea de naval e facut acolo, anumite side-mission din zona aceea; Quebec, care a lucrat pentru celelalte side-missions, mai putine decat noi. Noi am facut mai mult de jumatate.

Am ajuns sa fim in jur de 55 de oameni: artisti, designeri, level-designeri, programatori. Departamentul nostru de testare a fost facut aici la noi. In jur de 70 de testari au ajutat jocul.

Assasins Creed Unity este si el, ca precedentele, in doua zone temporale. Present day se petrece la un an distanta dupa cel din Black Flag, iar in trecut actiunea este in timpul razboiului de 7 ani (1754 și 1756–1763) in partea de nord a Americii. Protagonistul este Shay, un irlandez. Trecutul este si el impartit in 3 zone: New York, River Valley si Atlanticul de Nord. Fiecare zona se concentreaza pe un anumit de gameplay. Noi am lucrat pe River Valley, unde sunt cam 20 de hub-uri de gameplay, noi facand 11 dintre ele" au spus cei de la Ubisoft Romania la lansarea oficiala a jocului Assassins Creed Unity.

Share articol: