Pasionatii de jocuri din tara noastra isi petrec serile si noptile in fata calculatorului sau cu controllerul in mana.

Romania s-a remarcat prin performantele sale obtinute pe plan mondial in domeniul gamingului, iar acum acestea au si o explicatie.

Intel a realizat portretul-robot al gamerului roman si a aflat ca acesta este perfectionist, ambitios, sociabil si la curent cu tot ce se intampla in tehnologie. In plus, pasionatii de jocuri mereu isi doresc sa isi depaseasca recordurile, chiar daca asta inseamna sa isi petreaca serile si noptile in fata calculatorului sau cu controllerul in mana.

90% din gameri isi petrec serile si noptile jucandu-se

De fapt, oboseala este unul dintre principalele efecte adverse: 90% din gamerii din tara noastra isi petrec serile si noptile cu jocurile preferate. Numai 4% joaca dimineata, in timp ce restul, 6%, butoneaza in jurul pranzului. Studiul mai spune ca gamerii din tara noastra petrec cam 13 ore pe saptamana, in medie, jucandu-se.

Dupa timpul efectiv dedicat activitatii de gaming in fiecare zi, se disting 4 categorii de jucatori, spune Intel: 

Campionul european la FIFA, craioveanul Ovidiu Patrascu, spune ca rezultatele acestui studiu, realizat in cazul jucatorilor amatori, se aplica intr-o oarecare masura si pentru cei profesionisti. "Calitatile unui gamer profesionist sunt ambitia, talentul si devotamentul, insa nu trebuie sa fie la curent cu tot ce se intampla in tehnologie pentru a si fi un gamer de succes", spune Patrascu.

Shooterele, cele mai apreciate

Romanul, calificat pe primul loc la mondialul de FIFA 14 din Brazilia, pe care are sanse mari sa il castige, spune ca gamerii profesionisti nu joaca de dimineata pana seara, ci prefera sa faca sedinte de pregatire scurte, dar intense. "Ma antrenez doar cu 2 saptamani inainte de turneele mari jucand 3-4 ore pe zi, in rest joc in jur de doua ore pe zi doar pentru a strange materialele video de care am nevoie pentru episodul de YouTube zilnic pe care il lansez", povesteste Ovvy.

In privinta tipurilor de jocuri, in cazul gamerilor amatori din tara noastra conduc detasat shooterele:

Cercetarea "Project Winner", realizata de Intel in colaborare cu lab501.ro, mai arata ca aproape trei sferturi (73%) din gamerii participanti declara ca utilizeaza un desktop PC. La studiu au fost inclusi peste 3.000 de respondenti, care au oferit detalii despre activitatile de gaming pe care le desfasoara, precum si despre tehnologiile pe care le utilizeaza. 

Share articol: