Xiaomi a lansat in urma cu o saptamana noul flagship, Mi 5, iar acesta i-a convins pe utilizatori. Aproape 17 milioane de oameni s-au inregistrat pentru prima etapa a precomenzilor (tactica folosita de Xiaomi si alti producatori din China) care a inceput pe 1 martie la ora 10.00 (ora Chinei).

Stocul a fost epuizat in cateva minute si, in ciuda eforturilor companiei de a avea suficiente unitati inainte de lansare, se pare ca va dura cateva luni pana cand unii utilizatori vor pune mana pe Mi 5.

Momentan, doar variantele cu 3GB de RAM si 32GB/64GB  au fost disponibile. Pentru Editia Speciala cu ceramica pe partea din spate, 128GB spatiu de stocare si 4GB de RAM nu au fost pornite precomenzile iar Xiaomi nu a dezvaluit cand acest lucru se va intampla. Toate variantele vin cu ecran de 5 inch 1080p si cu procesor Snapdragon 820.

Conform unui articol al celor de la Economic Daily din Taiwan, Xiaomi a pregatit 4 milioane de unitati de Mi 5 pentru primul val. Cum cererea a fost de 4 ori mai mare, Xiaomi le-a cerut partenerilor Foxconn si Inventec sa mareasca producatia. Totusi, sunt sanse mari ca precomenzile sa fie onorate abia in aprilie-mai.

Urmatoarea data cand telefonul va fi pus in vanzare va fi pe 8 martie la aceeasi ora.