Prezentat in toamna anului trecut, ASUS PadFone 2 a venit, miercuri, oficial, si in Romania. Gadgetul are numeroase imbunatatiri fata de prima varianta, astfel ca se simte grija pentru detalii a celor de la ASUS, care si-au dat silinta ca sa rezolve problemele semnalate de utilizatorii modelului de debut.

PadFone 2 nu este un telefon oarecare. Pe langa caracteristicile de top cu care este dotat, aparatul poate fi conectat la PadFone Station, in esenta un ecran de 10,1 inch cu o baterie sanatoasa in spate. La numai o secunda de la conectare, PadFone Station devine o tableta in toata puterea cuvantului, iar intregul continut al smartphone-ului poate fi accesat, deci, de pe un ecran mai mare.

Utilizatorul care alege un PadFone 2 are pe telefon si pe tableta aceleasi setari si aceleasi aplicatii. Telefonul este creierul acestui sistem, iar tableta la care andocheaza nu face decat sa ofere o experienta vizuala mai comoda.

Telefonul are un ecran cu o diagonala destul de mare, de 4,7 inch, daca ne gandim ca unul dintre scopurile lui este sa se conecteze la tableta. Displayul este IPS+ si are o rezolutie HD de 1280x720 pixeli. Cei de la ASUS nu s-au zgarcit deloc la dotari: camera foto are 13 MP, iar filmarea se face si cu 60 fps, aparatul are 2 GB de RAM, si procesorul este quad-core Snapgragon S4 la 1,5 GHz. La toate acestea se adauga sunetul de foarte buna calitate la care au contribuit si greii de la Bang & Olufsen. Smartphone-ul cantareste 135 de grame, iar bateria este de 2140 mAh.

PadFone Station, tableta la care andocheaza smartphone-ul, are un ecran IPS de 10,1 inch, cu o rezolutie de 1280x800 pixeli. Aceasta cantareste 514 grade si vine cu o baterie de 5000 mAh.

Atunci cand telefonul este conectat la tableta, rezulta o greutate de 649 g, cu cateva grame mai putin decat are iPad. Daca facem si suma miliamperilor-ora, obtinem 7140, suficienti pentru a asigura 36 de ore de convorbire.

Spre deosebire de ASUS PadFone 1, la noul model prezentat oficial, miercuri, in Romania, telefonul se incarca foarte usor de la tableta, un plus important pentru utilizatorii mereu pe drum.

De remarcat la PadFone 2 fata de PadFone 1 este ca andocarea se realizeaza mult mai simplu. Telefonul aluneca usor in locasul prevazut, pentru ca unul dintre materialele folosite este teflonul, si ramane prins indiferent in ce pozitie tii tableta. La PadFone 1 exista o usita care a disparut la noul model:

ASUS PadFone 2 si PadFone Station se vind in Romania impreuna, la preturi incepand de la 3.300 RON, o suma decenta daca te gandesti ca primesti la pachet doua gadgeturi, iar setarile de pe unul se pastreaza si pe celalalt.