Pentru HTC, flagship-ul One M9 se dovedeste a fi un esec major din punct de vedere al vanzarilor si al cotei la Bursa din Taiwan.

Ziua de 11 iunie se dovedeste a fi una de cosmar pentru HTC - cota a scazut pana la limita zilnica de 9.9% la Taiwan Exchange, ajungand la 83.60 de dolari taiwanezi. Este cel mai mic numar din ultimii 10 ani si acest lucru nu a fost cauzat de circumstante externe, indexul Taiex crescand cu 0.3%.

Caderea a fost cauzata de catre previziunile revizuite ale celor de la HTC care estimeaza vanzari cu 35% mai mici decat se credea initial. Veniturile in trimestrul 2 din 2015 se asteapta sa fie de 33 miliarde de dolari taiwanezi, mult mai putin decat previziunea de 46-51 miliarde de pe 28 aprilie.

Telefoanele high-end ale celor de la HTC nu au atins asteptarile iar vanzarile din China au fost mai slabe decat se asteptau. Analistul Jasmine Lu de la Morgan Stanley crede ca pretul actiunilor va scadea si mai mult pana la 57 de dolari taiwanezi.

Flagship-ul One M9 a fost anuntat si pus la vanzare in luna martie. Compania a incheiat acea luna la 136 de dolari taiwanezi, in timp ce astazi au inceput de la 75.5 dolari - aproape jumatate! Versiunile lansate ulterior nu au schimbat directia.

Compania planuieste un nou produs care sa intoarca situatia, insa nimic nu a fost anuntat pana acum.

Share articol: