Cei de la The Guardian au dezvalui o problema majora, cunoscuta ca "Error 53" care aparent afecteaza utilizatorii de iPhone 6, iPhone 6 Plus, 6S si 6S Plus. In urma acesteia, utilizatorii raman cu telefoane inutilizabile dupa ce butonul de Home a fost "reparat" de catre tehnicieni care nu au fost autorizati de catre Apple.

Problema apare daca duci iPhone-ul pentru repararea butonului Home oriunde altundeva in afara de Apple Store sau la un centru de reparatii autorizat de catre Apple. Daca butonul Home, ce include senzorul ID, este inlocuit, risti sa te alegi cu "Error 53". Ce face aceasta eroare? Iti transforma telefonul intr-o caramida. Motivul este legat de Touch ID.

Fiecare senzor Touch ID este legat de un anumit iPhone si nu poate lucra cu alt device. Pentru a asigura elementul de siguranta al procesorului, acolo unde sunt retinute datele Touch ID, nu poate fi folosit cu alt hardware. In acest mod, utilizatorii stiu ca daca butonul lor de home ar fi instalat pe alt telefon, orice informatie cheie legata de acel buton nu poate fi accesata.

Daca repari telefonul la un Apple Store, totul e in regula. Daca nu faci asta, risca sa te alegi cu o caramida. La inceput, totul ar putea functiona fara probleme. Insa cum faci update la o noua versiune de iOS sau incerci sa dai restore la telefon dupa backup, software-ul verifica sa se asigura ca senzorii Touch ID se potrivesc cu restul hardware-ului. Daca nu exista o compatibilitate, telefonul devine inutilizabil.

Cei de la Apple au lansat o pagina intreaga dedicata Error 53 pe site. Solutia este sa mergi la Apple Store si sa repari telefonul. Pentru cele care au iesit insa din garantie, costul poate sa fie si de mai bine de 200 de dolari.