Fanii Apple nu sunt deloc fericiti. Zvonul conform caruia iPhone 7 va veni fara jack de 3.5mm pentru casti a fost confirmat de un distribuitor. Mutarea este criticata de utilizatori, nu mai putin de 167.800 de oameni semnand o petitie online prin care incearca sa schimbe decizia Apple!

Textul petitiei este unul extrem de dur: "Daca zvonurile sunt adevarate, noul iPhone nu va avea un jack standard ceea ce va face toate castile normale sa fie inutile. Nu numai ca acest lucru va face ca utilizatorii de iPhone sa cheltuiasca pentru a-si inlocui castile, va crea munti intregi de gunoi electronic - probabil nu va fi reciclabil.

Pana la 90% din gunoiul electronic este vandut ilegal sau aruncat in fiecare an" mai spune petitia, citand cifre oferite de ONU. "Trebuie sa fim mai atenti la aceasta problema, nu sa fie agravata de decizii nesabuite care iau in calcul doar profitul.

Avem o singura planeta pe care traim si nu mai putem irosi resursele fara rost" incheie petitia.

Totusi, se pare ca cei de la Apple vor sa ofere un adaptor astfel incat situatia descrisa in petite sa nu aiba loc. iPhone 7 va avea un port universal si pentru media, si pentru incarcare.