2016 se anunta un an dificil pentru cei mai importanti producatori de telefoane mobile din lume. Actiunile Apple sunt in scadere, in timp ce Samsung, desi are o crestere considerabila in materie de vanzari, a anuntat profit pentru trimestru al 4-lea al anului 2015 sub estimarile analistilor.

Samsung a anuntat vineri ca se asteapta ca profitul operational pe trimestrul al 4-lea din 2015 sa fie de 5.1 miliarde de dolari, ceea ce reprezinta o crestere de 15% fata de aceeasi perioada a anului 2014, insa sub estimarile celor de la Wall Street Journal.

Conform Bloomberg si Wall Street Journal, sefii de la Samsung se pregatesc de conditii dificile in 2016. "Economia globala va avea o crestere mica in timp ce nesiguranta din pietele aflate in dezvoltare va creste " a spus Kwon Oh-hyun, unul dintre sefii executivi de la Samsung.

Cei de la Samsung vor fi loviti si de faptul Apple a luat decizia fara precedent de a reduce volumul de iPhone-uri in 2016. Acest lucru o afecteaza si pe Samsung pentru ca acestia livreaza chip-uri pentru iPhone astfel ca vor avea de livrat mai putin.

Conform celor de la Wall Street Journal, Kwon a avertizat ca Samsung va avea adversari mai puternici ca niciodata in toate domeniile, atat in ceea ce priveste smartphone-urile, televizoare, cat si in industria semiconductorilor.