In luna ianuarie, un brevet pentru care Apple a aplicat oferea o mostra a interfatei dual-lens a camerei si cum ar fi pe un device cu iOS. Momentul era chiar in mijlocul zvonurilor conform carora Apple va face o astfel de modificare pe noul flagship.

Conform brevetului, sistemul dual-camera continea o lentila wide-angle standard (similara cu cea de pe iPhone-ul actual) si una secundara telephoto capabila sa surprinda fotografii si clipuri cu zoom. Ambele lentile ar putea fi folosite simultan pentru a face poze si clipuri separate, unite apoi cu ajutorul software-ului Apple.

Imagini de pe ambele lentile ar putea fi vazute pe ecran iar utilizatorul sa aleaga si care sa fie folosita separat. De exemplu, o persoana ar putea sa filmeze un moment in care o persoana sufla in lumanarile de pe tort folosind lentila standard, pentru ca apoi sa treaca la cea de-a doua pentru a surprinde momentul de aproape chiar cand lumanarile sunt stinse.

Sistemul de zoom foloseste o lentila cu o lungime focala mai mare si nu marire cu ajutorul sfotware-ului ceea ce inseamna ca imaginile cu zoom sunt mai clare. Ambele camere pot fi folosite si separat in timpul filmarii (chiar si in slo-motion) sau una filmand si cealalta pentru fotografii. Rezultatul poate fi stocat independent sau unit intr-un mod artistic.

Desi brevetul nu inseamna ca exact asa va fi sistemul dual-camera, arata clar ideile pe care le ia Apple in considerare.  Cei de la MacRumors au creat un clip pentru a arata cum ar functiona un astfel de sistem.