Schimbarea datei din setarile iPhone-ului sau iPad-urilor in 1 ianuarie 1970 sau pacalirea prietenilor sa faca asta va cauza transformarea telefonului in caramida!

Bug-ul legat de data a device-urilor cu iOS a cauzat atata panica incat utilizatorii spun ca si tehnicile de restore prin folosirea iTunes-ului nu sunt capabile sa repare problema.

Acest bug afecteaza iPhone-urile, iPad-urile si iPod-urile cu procesor pe 64 de biti ce au iOS 8 sau iOS 9. Cauza nu a fost confirmata, desi exista speculatii ca modul in care pastreaza iOS datele ca format inseamna ca 1 ianuarie 1970 are valoare de 0 sau mai putin de 0, ceea ce face ca orice proces legat de data sa esueze.

O alta problema mare este ca atacatorii ar putea profita de acest bug si sa pacaleasca device-urile iOS conectate la retea sa schimbe data automata in 1 ianuarie 1970 pretinzand ca este data server-ului. Un hacker ar putea transforma in caramida un iPhone conectat la un Wi-Fi public, de exemplu.

Utilizatorii curiosi dezvaluirea facuta pe Reddit si care au incercat sa infirme existenta bug-ului si-au stricat telefoanele si au fost nevoiti sa apeleze la Apple pentru ca acestea sa fie inlocuite. Compania a anuntat ca investigheaza acest bug.