Cei de la PCWorld au facut un top al celor mai mari dezamagiri in ceea ce priveste piata smartphone-urilor in ultimul an.

Anul 2014 e aproape de final iar pe piata telefoanelor mobile a fost unul cu adevarat extraordinar - HTC One (M8), LG G3, Xperia Z3, iPhone 6, Galaxy S5, Note 4, Moto G sau OnePlus One au adus un salt important pe aceasta piata. Au existat insa si dezamagiri, iar cei de la PC World au enumerat 5 dintre cele mai mari.

O camera frontala cu rezolutie mica, design-ul 'subtire' pentru 2 smartphone-uri, lipsa LTE-ului la un altul si pretul unuia care putea sa surprinda. Iata lista:

Design-ul Samsung Galaxy S5

Samsung a avut un an oribil. Un exemplu este ce s-a intamplat in al treilea trimestru - desi, per total, piata smartphone-urilor a crescut in acea perioada, vanzarile Samsung au scazut cu 9% conform Gartner. Iar design-ul complet din plastic pentru Galaxy S5 nu mai poate fi justificat, fiind o eroare majora din partea companiei, lucru care s-a vazut. Samsung a inceput sa faca schimbari folosind metal pentru alte smartphone-uri precum Galaxy Note 4, insa ramane de vazut daca va fi suficient pentru a intoarce situatia.

Camera frontala de pe iPhone 6

Unul dintre trendurile acestui an a fost o camera secundara cu o rezolutie mare pentru selfie-uri mai bune. Acest trend a fost insa ignorat de compania lui Tim Cook. iPhone 6 si iPhone 6 Plus au camera frontala de doar 1.2 MP, insuficient pentru un produs atat de scump precum noile iPhone.

Apple a fost mereu capabila sa evalueze cat de mult sa upgradeze un iPhone si sa-i convinga pe fani sa cumpere. Cu dimensiunea display-ului mai mare, iPhone 6 si iPhone 6 Plus aveau sa fie hit-uri, indiferent de alte schimbari. Apple are acum insa un alt lucru ce trebuie imbunatatit pentru urmatorul model.

Lipsa LTE la Motorola Moto G

Cand a fost lansat in septembrie, acest lucru nici macar nu a fost specificat. Asta pentru ca s-a presupus din start ca telefonul va avea LTE, avand in vedere ca Motorola a lansat versiunea 4G pentru modelul original. Probabil si versiunea cu LTE va fi lansata, insa pana acum Motorola nu a facut nimic oficial.

Din fericire pentru consumatori, LTE va deveni o functie standard pentru smartphone-uri datorita componentelor mai ieftine. E posibil chiar si ca Moto E, un telefon mai ieftin al celor de la Motorola, sa contina LTE.

Ecranul de pe Nokia Lumia 530

Unul dintre principalele motive pentru care telefoanele cu Windows Phone sunt in continuare produse e reprezentat de succesul Lumia 520, cel care oferea un design bun si performante pentru o suma nu foarte mare de bani. Insa atunci cand Nokia s-a decis sa lanseze succesorul, lucrurile nu au mai mers atat de bine. Poate ca Lumia nu este scump, insa sacrificile facute de companie pentru a nu mari pretul au fost prea mari. Ecranul, in primul rand, este dezamagitor.

Pretul initial pentru Amazon Fire Phone

Amazon a lansat, in sfarsit, primul telefon, Fire Phone, in luna iulie. Desi compania poate sa fie iertata ca nu a nimerit totul din prima, decizia de a cere 649 de dolari pentru telefon fara contract a fost nejustificata. Telefonul nu avea functiile si hardware-ul necesar pentru a justifica o asemenea investitie. Amazon a realizat rapid eroarea si a scazut pretul, insa a ratat perioada de entuziasm din preajma lansarii unui nou produs.

Desi Amazon s-a chinuit sa vanda primul Fire Phone, compania nu ar trebui sa cedeze. Telefonul are multe caracteristici promitatoare si piata telefoanelor mobile are nevoie de companii care cauta sa ofere ceva diferit.

Care a fost cea mai mare dezamagire din 2014 pentru voi?

Share articol: