Ericsson a prezentat un proiect SF de retea 5G la targul Mobile World Congress de la Barcelona.

Peste 7 ani, volumul de date mobile va creste de 1000 de ori, iar vitezele de conectare vor fi de 100 de ori mai mari decat acum. Asta spun inginerii de la Ericsson, care au adus la Mobile World Congress de la Barcelona primele idei privind o retea 5G.

Ei sustin ca in 2020 vor exista cel putin de 10 ori mai multe dipozitive mobile conectate decat acum, iar unele estimari vorbesc chiar si de un numar de gadgeturi de 100 de ori mai mare.

Prin urmare, retelele vor fi nevoite sa faca fata unor cantitati uriase de date pentru dispozitivele mobile si vor trebui sa sustina un volum mult mai mare de trafic decat in zilele noastre.

Specialistii de la Ericsson lucreazaa la identificarea unor noi tehnologii, pentru a dezvolta retele mai eficiente, mai versatile si mai accesibile. Una dintre directii este implementarea unor retele specifice pentru mediile de interior, de tipul librariilor si al scolilor, unde serviciile in cloud sunt obligatorii.

Cei de la Ericsson au anuntat la MWC 2013 ca vad 5G ca pe o modalitate prin care utilizatorii pot avea parte de cea mai buna experienta legata de o retea. Deoarece nu adopta o abordare centrata pe tehnologie, ci una centrata pe experienta, 5G nu inseamna doar una sau cateva tehnologii de acces radio noi. In schimb, 5G ofera cele mai bune experiente prin integrarea tuturor tehnologiilor de acces radio pentru a acoperi multiplele si diversele nevoi ale utilizatorilor finali.

Share articol: