Cei mai mari producatori din domeniu au adus ce au avut ei mai bun la targul de la Barcelona

Cei de la Blackberry s-au straduit sa transforme cu totul telefoanele lor. De-acum, arata mai bine si sunt bune nu doar pentru mail si "blackberry messenger". In plus, nu mai e nevoie de abonament special, care costa destul de mult.

Canadienii mizeaza cel mai mult pe Blackberry Z10. Nu are tastatura fizica, ci este full touchscreen. Nu avem nevoie de buton fizic pentru a reveni la ecranul principal si nu avem buton de intoarcere, pentru ca oriunde ai fi in interiorul meniului poti ajunge in "hub". Aici ai toate notificarile de la bbm, messengerul de la blackberry, sms, Facebook, Twitter, Linked in.

Sistemul de operare este mai prietenos si totul se intampla in jurul hub-ului. In plus, browserul este de-acum functional, iar in marketul de aplicatii sunt aproape 70.000 de titluri.

Blackberry Z10 nu a venit singur la Congresul Mobilitatii MWC 2013. Q10 este la fel de bun ca fratele cu touchscreen, doar ca are tastatura fizica, asa cum ne-au obisnuit cei de la Blackberry.

Acesta se lauda cu un ecran patrat, care arata foarte bine, pentru ca este 720 pe 720. Aceeasi experienta de pe un smartphone. Insa, in momentul in care incepi sa folosesti un smartphone cu un ecran HD, partea de jos a ecranului oricum va fi ocupata de tastatura. Si atunci ce-au zis cei de la Blackberry. De ce sa nu fie ocupata cu o tastatura reala. Iar cei de la BB chiar au o tastatura foarte buna, precisa.

Cand ati vazut ultima data un Alcatel? Cu siguranta, ultimul pe care l-ati vazut era polifonic si nu avea ecran color. Iata ca brandul One Touch nu a disparut de pe piata si revine cu telefoane subtiri, ecrane color de pana la 5 inch, si suporta si mp3. Iar noua lor gama are smartphone-uri pentru toate buzunarele.

Un astfel de One Touch este probabil cel mai subtire smartphone de pe planeta, cu 6,4 mm grosime. Si un ecran neasteptat de mare, 4,7 inch, HD foarte luminos. Este foarte atragator si colorat.

Tot din gama One Touch face parte si unul dintre primele telefoane din lume pe care ruleaza Firefox OS, un sistem de operare conceput de Mozilla. Acesta promite nu doar sa fie accesibil, ci si foarte stabil. Un lucru de cautat zilele acestea pe piata telefoanelor mobile care devin tot mai destepte, dar putine dintre ele reusesc sa ne mai uimeasca cu stabilitatea lor.

Samsung nu a facut vreo lansare deosebita, dar a adus la Congresul din Barcelona MWC 2013 o noua tableta, care poate fi folosita si pe post de telefon. Asa ca, oficial, poate fi numita cel mai mare smartphone din lume.

Daca Samsung Note 2 vi se parea o tableta prea mica, iar Note 10.1 o tableta prea mare, a venit la mijloc Samsung Galaxy Note 8. Samsung tocmai a lansat-o la Barcelona. Si, dup cum spun specificatiile, e un "device" destul de cuminte. O camera de 5mp, un procesor quad-core, un ecran de 1280 pe 800. Promite sa fie asadar la pret poate cea mai buna aparitie cu numele Note in ea. Avantajul e ca vei avea la dispozitie un SmartPen. Un creion cu care sa desenezi pe ecran, cu care poti sa controlezi toate functiile tabletei si da devii un artist.

Si Acer a lansat cateva telefoane la congresul mobilitatii, dar accesibile. ZTE se lauda de-asemenea cu un telefon cu Firefox OS despre care veti mai auzi in zilele urmatoare.

StirileProTV.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress 2013 (WMC) pe toata durata evenimentului. Ramaneti pe www.stirileprotv.ro pentru mai multe detalii.

Share articol: