Urmeaza cateva zile de foc pentru cei pasionati de telefoane mobil, tablete si alte gadgeturi care sustin mobilitatea. Marele targ de tehnologie Mobile World Congress sta sa inceapa la Barcelona. 

Asteptam lansari spectaculoase de Samsung, Nokia si LG, care au anuntat deja ca au planuri mari pentru targ, dar nici companiile din China nu se lasa si pregatesc, intre altele, telefonul cu procesor octo-core plus o multime de gadgeturi accesibile ca pret. Pe partea de tablete, Samsung, ASUS, Sony, chiar si NEC se intrec in design si specificatii.  Insa si producatorii mici vor sa faca impresie si vor aduce la targ cateva tehnologii inovatoare.

MWC 2013 va fi un eveniment de proportii, care va strange toata crema pietei globale de telefoane mobile, tablete si alte gadgeturi mobile.

De mare importanta va fi, anul acesta, realitatea augmentata care, deocamdata, e ca un adolescent care nu-si cunoaste identitatea si nu isi poate gasi locul in lumea tehnologiei. Este posibil ca lucrurile sa se aseze datorita Google Glasses, ochelari pe care s-ar putea sa ii vedem in detaliu la Mobile World Congress de la Barcelona. Cei de la Google au investit mult in acest proiect si vor incerca sa ne arate in cat de multe situatii va putea fi folosit.

O alta prezenta care se anunta spectaculoasa la MWC 2013 este cea a companiei DigitalOptics, care va aduce la targ un modul de camera foto din silicon care are un autofocus extrem de rapid si cu un consum redus de electricitate. Aceasta capacitate este extrem de importanta atunci cand filmezi imagini. Pentru o camera obisnuita, este destul de dificil sa focalizeze intr-un mediu in care exista o luminozitate scazuta. 

Cei de la DigitalOptics vor arata cum functioneaza o aplicatie, Face Beautification, care permite retusarea fetelor persoanelor in timp real.