I-a crescut averea cu 173%!

Cei de la Wealth-X au publicat lista oamenilor care au castigat cei mai multi bani in 2014, respectiv cei care au pierdut cel mai mult. Pe primul loc in topul castigurilor, cu o crestere a averii de 173% (adica 18.5 miliarde de dolari) este Jack Ma, fondatorul si CEO-ul Alibaba.

Cresterea averii lui Jack Ma s-a datorat ofertei publice initiale din luna septembrie, cel mai mare debut din istoria New York Stock Exchange. Ma a devenit cel mai bogat om din China dupa ce cota la bursa a continuat sa creasca.

Warren Buffett, CEO-ul de la Berkshire Hathaway, se afla pe locul 2 in topul cresterilor cu un salt cu 13.5 miliarde de dolari. Bill Gates a adaugat 10.5 miliarde de dolari la averea sa in 2014, urmat de CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg. Miliardarul elvetian, Patrick Drahi, incheie topul 5 cu o crestere de 5.1 miliarde de dolari.

In ceea ce priveste lista celor care au pierdut cei mai multi bani in ultimul an, primul loc este ocupat de Leonid Mikhelson, CEO-ul companiei din Rusia, Novatek, cel care a pierdut 7 miliarde de dolari in acest an. Pe locul 4 in acest clasament se afla Jeff Bezos, CEO-ul Amazon, in urma unei scaderi cu 28% a actiunilor in ultimul an.

Share articol: