Vezi comunicatul oficial

Bitdefender, unul dintre cei mai importanti producatori de solutii de securitate IT la nivel global, se alatura Serviciului Roman de Informatii (SRI), oferind servicii de training si consultanta echipei de 10 elevi si studenti care vor reprezenta Romania la campionatul pan-european ''European Cyber Security Challenge 2015''.

ompetitia isi propune sa incurajeze tinerii talentati in domeniu sa se alature eforturilor de asigurare a securitatii IT si va reuni concurenti din Austria, Germania, Spania, Elvetia, Marea Britanie si Romania.

"Sprijinul companiilor private, precum Bitdefender, in sustinerea tinerilor pasionati de securitate informatica este extrem de valoros pentru acestia. Cunostintele furnizate de expertii in cyber security conecteaza participantii la actualitatea domeniului si apropie si mai mult tinerii de aceasta industrie”, a declarat Florin Cosmoiu, seful Centrului Cyberint din cadrul SRI, autoritate responsabila de organizarea competitiei nationale si de antrenarea echipei care va reprezenta Romania in etapa internationala a campionatului.

Campionatul acopera domenii precum: securitate web, securitate mobila, puzzle-uri criptografice, inginerie inversa si investigatii. Pot participa la competitie tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 30 de ani, care nu detin o diploma de master in domeniul securitatii cibernetice sau similar, nici certificari sau cursuri in acest domeniu.

Primii zece clasati in competitia nationala isi vor demonstra abilitatile in etapa internationala, la Lucerne, in Elvetia, intre 19-23 octombrie 2015. Inscrierile au loc pana in data de 15 iulie 2015 pe site-ul www.cybersecuritychallenge.ro.
Campionatul European de Securitate Cibernetica este sustinut de Agentia Uniunii Europene pentru Securitatea Informatiilor si Retelelor (ENISA).

Share articol: