Toata atentia de la gala premiilor Oscar a fost pe Leonardo Di Caprio, cel care a reusit sa castige pentru prima data marele premiu pentru rolul din filmul The Revenant.

Succesul filmului Sportlight si reusita regizorului Alejandro Inarritu, cel care a castigat pentru al 2-lea an consecutiv premiul Oscar pentru cel mai bun regizor, au fost alte puncte importante ale celei de-a 88-a editii a premiilor Oscar.

Una dintre marile surprize a fost insa victoria filmului Ex machina pentru cele mai bune efecte vizuale. Un film cu un buget de doar 15 milioane de dolari a reusit sa invinga filme importante precum Star Wars: The Force Awakens, Mad Max: Fury Road sau The Martian.

Aceasta victorie arata ca un thriller sci-fi cu buget mic se poate lupta cu "crema" de la Hollywood si chiar sa-i invinga. Conform Moviefone, Ex Machina este cel mai ieftin castigator de Oscar la aceasta categorie de la Alien din 1979 - iar asta fara a fi luata in calcul inflatia!

Ex Machina este povestea despre testele facute asupra unui robot interpretat de Alicia Vikander. Majoritatea efectelor speciale sunt centrate in jurul transformarii lui Vikander in robot, fiind folosita o combinatie excelenta de machiaj si CGI.

Nici Andrew Whitehurst, cel care a creat efectele speciale pentru acest film, nu credea ca Ex Machina poate castiga la aceasta categorie inainte de premiile Oscar: "Cand Star Wars va castiga Oscarul pentru efecte vizuale duminica, pentru observatorul neutru va fi ceva normal" a scris acesta in The Guardian in saptamana premergatoare premiilor. Iata ca nu s-a intamplat asa.