Cei de la Spectrum au prezentat masina transparenta creata de cercetatori japonezi. Aceasta foloseste proiectoare, camere si oglinzi speciale pentru a reflecta ce se afla in exteriorul masinii pe suprafata de dinauntru. Imaginile rezultate iti permit sa vezi ce se afla in jurul vehiculului, in spatele tau si in locurile moarte.

Creata de Susumu Tachi si Masahiko Inami de la Graduate School of Media Desing de la Universitatea din Keio, proiectul este menit sa-i ajute pe soferi sa fie constienti de tot ce se intampla in jurul lor. Tehnologia nu este una noua, insa pana acum acest camuflaj era folosit pentru exterior.

Vom vedea oare aceasta versiune in realitate?

Iata ce scriu creatorii: Vom construi o structura specifica pentru o Toyota Prius care face ca bancheta din spate sa fie transparenta virtual astfel incat soferul sa vada tot ce se afla in spatele masinii cand merge in marsarier. In aceasta aplicatie, sistemul avea un proiector si 6 lentile, permitandu-i soferului sa se comporte natural fara ca sistemul sa fie nevoit sa urmareasca miscarile capului soferului.

Rezultatul este o imagine panoramica pe care soferul o poate utiliza intuitiv - diferita de modul actualul mod care foloseste un ecran pe bord.

Colaboram cu mai multi producatori de automobile si companii pentru a transforma acest concept intr-un sistem comercial.

Asa cum se poate vedea in clipul de mai jos, tehnologia este abia la inceput. In folosirea unor camere mai bune, a unui proiector mai luminat va face ca pe viitor aceasta tehnologie sa fie folosita in toate masinile