Compania de transfer digital de bani face ca trimiterea banilor acasa sa fie mai usoara si mai putin costisitoare pentru milioane de romani

Azimo, serviciul de transfer digital de bani, a anuntat astazi ca s-a extins in Romania si Moldova, oferind un serviciu de trimitere de bani cu ridicare de numerar in 30 de minute, disponibil in din aproape 600 de puncte de acces, printre care sucursalele Idea Bank, BCR Smith & Smith, in Romania, si sucursalele bancii Victoria, in Moldova. Prin intermediul acestui serviciu nou, disponibil atat in RON, cat si in EUR, Azimo ajuta acum milioane de romani sa le trimita bani celor dragi, la numai o fractiune din pretul practicat de serviciile offline.

Conform datelor IFAD si Bancii Mondiale, peste 5,4 miliarde de dolari (USD) sunt trimisi in Romania si Moldova in fiecare an, mare parte din aceasta suma provenind din alte tari europene.1 Cum 3 milioane de emigranti romani traiesc in alte parti ale Europei, in principal, in Italia, Spania, Germania si in Marea Britanie, sustinerea familiei ramane motivul numarul unu pentru care banii sunt trimisi in tara.

"In fiecare luna au loc peste 1 milion de tranzactii de remitere de bani catre Romania, ceea ce reprezinta un sprijin vital pentru familii, mai ales in aceasta perioada de instabilitate economica. Din nefericire, romanii continua sa fie supra-taxati atunci cand trimit si primesc bani, indiferent ca este vorba despre un transfer bancar sau un serviciu traditional offline de transfer de bani”, a spus Michael Kent, DGE si fondator al Azimo. „Prin intermediul platformei noastre digitale, noi rezolvam aceste probleme si ne asiguram ca acasa ajunge o parte mai mare din banii castigati cu sudoarea fruntii de catre romani si moldoveni.”

Azimo ofera o alternativa rapida, sigura si ieftina la serviciile traditionale, offline, de trimitere de bani. in calitate de lider in domeniul transferurilor de bani efectuate online si prin telefoanele inteligente, compania a construit cea mai cuprinzatoare retea dintre toti jucatorii digitali din industrie, trimitand bani in peste 190 de tari, in peste 70 de monede diferite.

Pe langa ridicarea banilor in numerar prin intermediul retelelor Idea Bank si BCR Smith & Smith, Azimo le permite de asemenea clientilor sai sa trimita bani in orice cont bancar, fie in moneda locala, fie in EUR/USD, si sa alimenteze orice telefon mobil din retelele Orange, Vodafone, Telecom Romania si Moldcell.

Compania intentioneaza sa isi continue extinderea si in alte tari est-europene inainte de sfarsitul acestui an.

Statistici regionale despre remiterile romanilor din UE

Italia
Potrivit Bancii Mondiale, Romania se afla pe locul trei, dupa Filipine si China, in clasamentul tarilor de destinatie pentru transferurile de bani realizate din Italia.  Un studiu realizat de Banca Mondiala in zona metropolitana Torino arata ca romanii, principalul grup de imigranti din regiune (40% din totalul strainilor) castiga in medie 1,295 euro – barbatii, si 898 euro femeile.

In medie, veniturile celor sositi in Italia inainte de 2008 sunt mai mari decat ale celor veniti dupa acest an. Totusi, mai mult de jumatate dintre romanii plecati in Italia dupa 2008 au declarat ca veniturile lor au crescut in ultimii cinci ani. Suma medie trimisa la fiecare tranzactie de romanii inclusi in studiu este de 254 euro, in timp ce media anuala este de 1380 de euro.

Sumele difera insa in functie de destinatar. Astfel, romanii din Italia trimit in medie 2711 Euro anual pentru parteneri, 2350 Euro pentru copii, 1450 Euro pentru rudele partenerului, 1445 Euro pentru parinti si 960 euro pentru frati. Majoritatea trimiterilor de bani (82.7%) se fac prin serviciile de transfer de bani, Pe locul doi se situeaza  trimiterile directe de numerar, prin persoane de incredere (9.8%) care duc acasa in medie cate 225 Euro,   urmate de trimiterile prin transfer bancar (5.6%).

Marea Britanie
Un studiu realizat in Londra de Banca Mondiala arata ca aproape jumatate din romanii aflati la munca in regiune castiga lunar peste 1,500 de lire sterline. Trei sferturi dintre romanii din zona capitalei britanice reusesc sa economiseasca in medie 700 de lire sterline pe luna.

Dintre comunitatile analizate de studiul Bancii Mondiale, romanii din regiunea Londrei trimit acasa in medie peste 3500 lire sterline pe an, in timp ce romancele trimit in medie 1800 de lire sterline. In total, romanii din Marea Britanie trimit acasa 71 de milioane de lire sterline anual

Share articol: