In luna octombrie, cercetatorul si fostul angajat de la Google, Sanmay Ved, a devenit cunoscut dupa ce a reusit sa cumpere domeniul Google.com pentru un minut, exploatand o vulnerabilitate.

Ved considera ca a facut un lucru amuzant, insa cei de la Google au decis sa-i ofere o recompensa financiara oricum. In acel moment, Ved nu a dorit sa dezvaluie suma, spunandu-le celor de la Business Insider ca era o suma "mai mare de 10.000 de dolari".

Intr-o postare pe blog joi, Google a facut dezvaluirea: "Recompensa noastra initiala catre Sanmay - 6.006,13 (scrierea Google numeric). Am dublat insa suma dupa ce am aflat ca Sanmay a donat recompensa catre o asociatie caritabila" au scris cei de la Google.

Nu este prima data cand Google face astfel de jocuri cu numere. In 2015, compania-mama a Google, Alphabet, a cumparat actiuni in valoare de 5.099.019.513,59 de dolari - radical din 26, numarul de litere din alfabet, inmulti cu 1 miliard. In 2011, Google a facut o oferta de 3.141.590.000 de dolari, adica numarul pi, pentru brevetele Nortel.

Google a dorit acum sa prezinte din nou programul de recompense pentru cei care descopera vulnerabilitati in serviciile companiei. Google spune ca a platit cu 2 milioane de dolari in total peste 300 de hackeri si cercetatori in securitate anul trecut.