Aplicatia Rooms este deocamdata disponibila doar pentru cei care au iOS. Ea este de fapt un feed de fotografii, videouri si texte la fel ca pe Instagram si Facebook, insa concentrate pe un singur subiect, ales de persoana care l-a creat, potrivit stirileprotv.ro.

De exemplu, in acest moment sunt populare pe Rooms urmatoarele subiecte despre: beat boxing, "Kicks from Above" (postari despre incaltaminte), mancare gatita acasa sau familiile care s-au mutat la marginea oraselor pentru a-si creste copiii. Pentru Josh Miller, managerul Rooms, aceasta aplicatie inseamna intoarcerea utilizatorului la zilele de inceput ale internetului, atunci cand oameni din toata lumea se adunau pe forumuri sau in camere de chat ca sa discute despre tot felul de subiecte.

Iar caracteristica principala cu care Rooms "se lauda" este cea prin care utilizatorul poate discuta sub protectia anonimatului, folosind un pseudonim. Acest lucru reprezinta un pas important fata de Facebook, care a insistat de fiecare data ca utilizatorii sau sa foloseasca numele reale.

Rooms incearca sa acapareze segmentul conversatiilor in "real-time", publice si private, care sunt in prezent dominate de Twitter. Anul acesta, Facebook a lansat optiunea de "trending topics" (subiecte de interes pentru public), care exista deja pe Twitter, iar anul trecut a introdus optiunea de hashtag #, care, de asemenea, exista deja pe Twitter..