Fondatorul retelei de socializare Facebook, Mark Zuckerberg, a criticat o postare pe Twitter facuta de un membru al board-ului companiei, Marc Andreessen, care a spus, suparat ca India nu e de acord cu planul Facebook privind internetul gratuit pentru locuitori, ca "Anti-colonialismul a fost catastrofic din punct de vedere economic pentru poporul indian, de-a lungul anilor. De ce sa ne oprim acum?". 

I want to respond to Marc Andreessen's comments about India yesterday. I found the comments deeply upsetting, and they...

Posted by Mark Zuckerberg on 10 Februarie 2016

Zuckerberg a catalogat comentariul ca fiind "foarte suparator", a spus ca India e importanta pentru el, si ca acea postare nu reprezinta modul de gandire al Facebook. Ulterior, Andreessen a sters comentariul.

Cu o populatie de peste un miliard de oameni, India este o piata importanta pentru Facebook, cu toate ca putini localnici au acces la net. Facebook a batut palma cu companiile de telecomunicatii din mai multe tari, inclusiv din India, pentru a lansa proiectul Free Basics, care le ofera utilizatorilor informatii de baza, precum vreme, sanatate sau postari de pe Facebook.

Criticii spun ca acest plan incalca principiul neutralitatii internetului, mai exact ideea ca internetul nu ar trebui sa ii favorizeze pe unii si sa ii discrimineze pe altii.